www.posta.com.tr
  • Açılış sayfam yap
  • Üye Girişi
  • Canlı Skor
  • RSS
  • Mobil
  • ALTIN86,0190 %0,95
  • BIST83282 %0,93
  • EURO2,7515 %-1,35
  • USD2,2220 %-0,06

En lezzetli mangal nasıl yapılır?

Havalar ısındı ve yaz aylarının vazgeçilmezi mangallar da ortaya çıktı

04 Haziran 2010 - 12:06
Yazı Boyutu:

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte Türk damak zevkinin olmazsa olmazlarını sofralara getiren mangallar da ortaya çıkmaya başladı.

Peki en lezzetli mangal nasıl yapılır?..

Garanti Emeklilik'e ait hobimlemutluyum.com sitesinde  Banu Duran imzasıyla yayımlanan röportajda, Steakhouse'un ödüllü şefi Özgür Özkan, işin püf noktalarını anlattı...

İşte en güzel mangalın sırları:

KÖMÜRÜN YANINA MEŞE YAPRAĞI

Mangalda pişirilen etin o eşsiz tadı damaklarımızı şenlendirmeden önce bu işin inceliklerini öğrenmek adına günaydın!

Özgür Özkan’a kulak kabarttık. “Kömürün yanına meşe yaprakları atarsanız çıkartacağı duman hem lezzet hem de renk verir. Mesela, kiraz ağacı eti kıpkırmızı yapar” diyen Özkan, elma ağacı yapraklarının ise harika koku vereceğini belirtiyor.

Açık havada yapılan bir mangal hayal edin; pişen etlerin kokusu burnunuza geldi mi? İşte bu koku ve lezzete ulaşmak için ilk şartınız mangalı doğru yakmak ve etin lezzetli olması. Unutmayın ki kömürün ısısı, nemi ve ondan çıkan karbon gazının ete verdiği lezzet hiçbir şeyde yok. Kömür olarak mutlaka odun kömürünü tercih etmelisiniz. Çünkü yarı yanmış olduğundan içindeki katran oranı düşüktür. Özgür Şef, mangal yakarken asla kimyasal kullanmamak gerektiğine dikkat çekiyor. Özkan: “Yakarken içine sentetik bir şey koymayın, örneğin içerisine atacağınız bir sigara izmariti bile zehirleyebilecek düzeyde toksinler oluşturur. Çıra da kullanmayın.”

Mangalın ısısını etin türüne göre ayarlayın


Haberin Etiketleri: Tuzla Amerikan sigara
YORUMLAR

Bu haberle ilgili hiç yorum yapılmamış. ilk yorum yazan siz olun