www.posta.com.tr
  • Açılış sayfam yap
  • Üye Girişi
  • Canlı Skor
  • RSS
  • Mobil
  • ALTIN88,1580 %1,52
  • BIST84218 %0,47
  • EURO2,8087 %-0,35
  • USD2,0910 %-0,11

Günde 5 ton ciğer yiyorlar!

Şanlıurfa'da, Ramazan ayı ile birlikte ciğer tüketimi arttı

Günde 5 ton ciğer yiyorlar!
16 Temmuz 2013 - 22:31
Yazı Boyutu:

İftar vaktinden sahura kadar, kentin neredeyse her köşesine kurulan seyyar tezgahlarda ciğer dürümü yeniliyor. Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, kentte Ramazan ayının gelişiyle birlikte iftardan sahura kadar günlük 5 ton ciğer tüketildiğini ve yoğun talep nedeniyle çevre illerden ciğer getirttiklerini söyledi.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gecelerin hareketlendiği Şanlıurfa'da, kent ile özdeşleşmiş ve bir gelenek haline gelen ciğer kebabı satışlarında da artış oldu. Kentin hemen her köşesinde kurulan seyyar tezgahlarda dürüm olarak satışa sunulan ciğer kebabına, yerli ve yabancı turistler da yoğun ilgi gösteriyor.

Kent merkezinde kaldırım üzerinde kurulan küçük masa ve taburelerde oturan vatandaşlar, ocakta şişlerde pişirilen ciğeri dürüm yaparak yemenin keyfini çıkarıyor. Kent merkezinde yaklaşık bin kişinin ciğer kebabını yaptığını belirten kebapçılar, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte satışlarının ikiye katlandığını söyledi. Ramazan ayında ciğer yemenin bir gelenek olduğunu söyleyen kebapçılar, "Şanlıurfa'nın olmazsa olmazları arasında başta ciğer bulunuyor. İsot yoksa ciğerde yoktur, ayran da yoktur. İyi bir ciğer yemek için mutlaka kuzu ciğeri olması gerekiyor. Bunun için ciğerin ufak parçacıklar şeklinde kesilmesi ve iyi pişirilmesi gerekiyor" dedi.

ÇEVRE İLLERDEN CİĞER GETİRTİLİYOR

Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, özellikle Ramazan ayında ciğer tüketiminin arttığını ve günlük ortalama 5 ton ciğerin tüketildiğini söyledi. İftarda başlayan ciğer tüketiminin sahur vaktine kadar sürdüğünü söyleyen Tumbul, "Şanlıurfa'da Ramazan deyince akla ciğer kebabı geliyor. Bu yüzden bu mübarek ayda ciğer tüketimi daha fazla oluyor. Günlük ortalama 5 ton civarında ciğer seyyar tezgahlarda ve lokantalarda pişirilerek tüketiliyor. Yoğun tüketim nedeniyle yetersiz kalan ciğer ve diğer sakatatları Gaziantep, Diyarbakır gibi çevre illerden getirtiyoruz" diye konuştu.

5 ile 10 lira arasında değişen fiyatlarla ciğer dürümü yiyen vatandaşlar ise Ramazan ayında ciğer tüketiminin gelenek olduğunu söylerken, günlük 5 ton ciğer tüketildiğini öğrendiklerinde kendilerinin de şaşırdığını ifade etti.

DHA

 


YORUMLAR

Bu haberle ilgili hiç yorum yapılmamış. ilk yorum yazan siz olun