Yaşam Hastane yemeklerinden böcek çıktığı iddia edildi

Hastane yemeklerinden böcek çıktığı iddia edildi

Paylaş
Hastane yemeklerinden böcek çıktığı iddia edildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, 4 ay önce hizmet alımı ile ihale edilen yemek hizmetlerinin ardından porsiyonların küçüldüğünü, hijyenin bozulduğunu, yemekler ile tatlıların içinden hamamböceği ve solucan çıktığını ileri sürdü

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şubesi tarafından MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yemeklerinde sıkıntılar yaşandığı iddia edilerek basın açıklaması yapıldı.

Hastanede önünde simit yenilip, çay içilmesinin ardından grup adına açıklamad yapan SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış, "Gece-gündüz nöbetiyle, vardiyasıyla fedakarca hizmet sunan sağlık emekçileri olarak insanca temiz bir yemeği hak etmiyor muyuz?" dedi.

Yemeklerde kısıtlamalar yapıldığını ve eti koklayarak bulduklarını ileri süren Yarış, "Hastanemizde yaklaşık 4 ay önce yemek hizmetleri özel şirkete verildi. Daha önce hastanemiz tarafından kamu eliyle verilen yemek hizmetleri, personel takviyesi yapılarak düzeltilebilecekken, taşeron şirkete ihale ile verilme yolu seçildi. Bütün özelleştirilen işlerde olduğu gibi ilk günlerde reklamları izledik. Hemen ardından karı arttırma yoluna gidildi. Yemek yönetmeliğine göre günlük kişi başı verilmesi gereken et miktarı kısıtlandı. Eti koklayarak bulmaya başladık. Sonra yemekte verilen su oranları azaltıldı, porsiyonlar küçültüldü. En son ise ’hijyen’ diye bir şey kalmadı. Yemeklerden hamamböceği, solucan dahil haşeratlar çıkmaya başladı. Yemek kuyrukları çalışanları bıktırdı ve zamanını aldı. İlk 15 dakikada, dağıtılan yemekler bitmeye başladı. Soğuk, lezzetsiz, birbirinin tekrarı ve uyumsuz menüler önümüze konuldu. Sürekli birilerinin gözetimi altında ’Fazla aldın. Onu aldıysanız bunu alamazsınız’ gibi söylemlerle tartışmalar yaşanmaya başladı" diye konuştu.

Yarış sözlerini şöyle sürdürdü:

"’Artık yeter’ diyoruz. Sağlık hizmeti sunan, insanı yaşatma, sağlığına kavuşturma derdinde olan bizlere ve hastalarımıza reva görülen; hijyenik olmayan, lezzetsiz, yetersiz, besin değeri düşük yemek midir? Burada sadece ve sadece daha iyi sağlık hizmeti sunmak, iş motivasyonumuzun bozulmaması ve harcadığımız enerjinin telafi edilmesi, hastalarımızın ise daha çabuk iyileşmesi için yemek hakkımızı istiyoruz."

Cavit AKGÜN/ MUĞLA,(DHA)

Haberin Devamı