Sabanur Kıraç 2014'te aşkla ilgili yaptığınız en büyük 8 hata
HABERİ PAYLAŞ

2014'te aşkla ilgili yaptığınız en büyük 8 hata

Haberin Devamı

https://twitter.com/sabanur

“2014’te aşk bana niye gülmedi, ben niye aşkı bulamadım, aşkımı niye kaybettim” gibi sorular varsa kafanızda işte size olası 8 cevap. Siz aşka nasıl davranırsanız aşk da size ona göre davranır. Ne olursa olsun ondan vaz geçmeyin ve hep başınızı dik tutun!

1- Aşkı ertelemek

Modern dünyanın en büyük ve en tehlikeli hastalığı stres ve yoğunluk. 24 saate ne sığdıracağımızı şaşırmış durumdayız. İşler bir yanda, sosyal hayat diğer yanda, aile, hobiler, sorumluluklar derken hep çok yoğun ve hep çok yorgunuz. Ne zaman birileri hayatımıza girmeye çalışsa “Şu aralar gerçekten aşk için vaktim yok” diyecek kadar şaşırdık artık! Eğer siz de 2014’te bu cümleyi veya bir benzerini kurduysanız büyük hata yaptınız. Çünkü aşk ertelenmeye gelmez. Nasılsa ileride aşık olurum diyemezsiniz. Mevlana’nın dediği gibi aşk nasip işidir hesap işi değil! 2015’te siz, siz olun aşkı ertelemeyin. Sonra bir bakmışsınız yaş ilerlemiş, iş bitmiş, hobiler baymaya, sorumluluklar azalmaya başlamış ve siz kalmışsınız tek başınıza!

2- Çabuk vazgeçmek

Eskiden ne de zormuş ilişki bitirmek. İnsanlar bir sevgili oldu mu ya da evlendi mi yıllarca kopamazmış birbirinden. Şimdiyse aynı gün içinde sevgilisini terk edip yenisi bulanlar bile var. Çünkü artık her şey çok kolay. Kimse, kimse için emek harcamıyor. En küçük hatada ya da eksikte hemen “Eyvallah”ı çekiyor. Halbuki aşk dediğiniz şey emek ister. Bugün üzüm sapı, armudun çöpü diye elediğiniz aşklar yakında karşınıza çıkmayacak. Eğer 2014’te biraz emek harcasaydınız gerçekten de çok iyi olabilecek bir ilişkiyi ufak tefek sebeplerden dolayı harcadıysanız 2015’te aynı hataya düşmeyin! Biraz sabırlı, biraz istekli, biraz da aşka saygılı olun!

Yanlış kişiyle vakit kaybetmek

Göz göre göre sizi üzen, inciten ve gelecek vaat etmeyen biriyle aylar harcıyorsanız buna yanlış kişiyle zaman kaybetmek diyoruz. Yani biri sizi gerçekten mutsuz ediyorsa, asla değişmeyeceğini gösteriyor ve gelecek vaat etmiyorsa işte o zaman çabuk vazgeçmekte özgürsünüz. Eğer 2014’te böyle birine hak ettiğinden fazla ilgi, sevgi ve zaman harcadıysanız bu size ders olsun. Hep harcadığımız ve hiç kazanamadığımız en önemli şey zaman. Yanlış kişiyle zaman kaybetmemek 2015 mottonuz olsun!

4- Ümidi kesmek

Bu yılı “Aşk diye bir şey yok” diyerek geçirdiyseniz aşkın sizi bulmamasını hak etmişsiniz demektir! Aşkla ilgili ümidinizi kesip mantık ilişkilerine yöneldiyseniz bir an önce kendinize gelmenizi öneririm. Hiçbir ilişki sadece mantıkla yürümez. Hepimizin aşka ihtiyacı var. 2015’te aşka tekrar inanın ve hayatınızda gerçekleşecek güzelliklere kalbinizi açın...

5- Kendinizi kapatmak

2014’te karşınıza çıkan her fırsatı geri çevirdiyseniz ya da görmezden geldiyseniz ve kendinizi aşka kapattıysanız yanlış yola sapmışsınız demektir. Kalbinizi kapatırsanız insanlar bunu hisseder ve size yanaşmazlar. Belki de aşk çok yakınlarınızdaydı ama sürekli “aşk istemiyorum” dediğiniz için size yaklaşmaya cesaret edemedi. 2015’te aşkı çağırın. Ona hazır olduğunuzu herkes bilsin!

6- Hakkını vermemek

2014’te hayatınızda bir aşk vardı ve onun değerini bilemediniz mi? Belki de milyonlarca insanın aradığı bir şeye “karşılıklı aşka” sahiptiniz ama ona kötü davrandınız. Hakkını vermediniz. Küçük şeylere takıldınız, büyük kavgalar çıkardınız. Veya yetinemediniz daha iyisini aradınız. Sebep ne olursa olsun sonuç aşkın değerini bilmemekse hata yapmışsınız demektir. 2015’te aşkın kıymetini bilin! Ona sahip çıkın!

7- Heyecanı aşk sanmak

Aşk tek gecelik ilişkilerde ya da aynı anda birden fazla kişiyle yaşanacak bir şey değildir. Aşk dediğimiz şey heyecan içerir ama her heyecan aşk değildir! Yaşadığınız anlık heyecanları aşk ile karıştırdıysanız yanmışsınız! Bu hem aşka saygısızlık etmiş olduğunuzu hem de onun ne kadar büyük bir şey olduğunu bilmediğinizi gösterir! Heyecanlarınızdan çıkardığınız dersleri aşka atfetmeyin. 2015’te heyecanın değil aşkın peşinde koşun...

8- Korkmak

Binlerce kez kalbiniz kırılsa bile yine de korkmamalısınız aşktan. Çünkü ne kadar korkak davranırsanız o kadar yaralar aşk insanı. Aşka iyi davranırsanız, doğru kişiyle, doğru zamanda yaşarsanız sizi ödüllendirir. Yanlış bir insanın peşinde mutsuz ola ola yaşarsanız size öyle bir ders verir ki asla unutmazsınız! Eğer 2014’ü korkarak geçirdiyseniz 2015 için duruşunuzu değiştirin!

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder