Alışveriş - Moda Oscar 2020'nin en şık kırmızı halı görünümleri
Paylaş
Oscar 2020'nin en şık kırmızı halı görünümleri

2020 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Oscar Ödül Töreni'ne katılan ünlüler her zamanki gibi şıklıklarını yarıştırdı. Kırmızı halının en dikkat çekici isimleri Charlize Theron, Scarlett Johansson, Renee Zellweger ve Margot Robbie oldu. Güzellikleriyle büyüleyen yıldızlar, yağmurun azizliğine uğradı. Islanan kırmızı halıda gazeteciler ve fotoğrafçılar çekim yapmakta zorlansa da, ortaya muhteşem kareler çıktı. İşte 2020 Oscar'larının en şık kırmızı halı stilleri.

Dün gece gerçekleştirilen Oscar olarak adlandırılan 2020 Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. Los Angeles'ta gerçekleşen 92'nci Oscar Ödül Töreni'nin kırmızı halısında yıldızlar şıklıklarını yarıştırdı. Kırmızı halı geçişleri sırasında yağmurun azizliğine uğrayan ünlüler, yine de kameralara poz vermeyi ihmal etmedi. Renee Zellweger beyaz renkli Armani tasarımı bir elbise giyerken, Charlize Theron Dior marka siyah bir elbise ile göz kamaştırdı. Her iki ünlü de omuz detayı tercih etmişti.

Haberin Devamı

Renee Zellweger, Charlize Theron

Oscar'ın diğer en şık ikilisi ise, Margot Robbie ve Scarlett Johansson oldu. Oscar de la Renta tasarımı giyen Scarlett Johansson transparan korse detayıyla göz kamaştırdı.

Margot Robbie ise Chanel'in 1994 Sonbahar Haute Couture koleksiyonundan siyah bir büstiyer elbise tercih etti Kollarının nereye kadar uzandığını bilmiyoruz; muhtemelen kırmızı halıya sürünüyorlardır! 1900'lü yılları anımsatan görünümünü, parlak kırmızı ruju ve süslü inci yüzüklerle tamamlayan Margot, zaten ne giyse yakışıyor. Öyle değil mi?

Margot Robbie, Scarlett Johansson

Penelope Cruz, Chanel tasarımı siyah bir elbise giydi. Cynthia Erivo, Varsace tasarımı gümüş detayları olan krem renkli elbisesi ile dikkatleri üzerine topladı. Salma Hayek ise Gucci tasarımı beyaz bir elbiseyle geceye katıldı.

Haberin Devamı

Penelope Cruz, Salma Hayek, Cynthia Erivo

Kadın yönetmenlerin isimlerini işledi

Natalie Portman tek kelime bile etmeden Oscar jürisine güçlü bir mesaj gönderdi. 'The Lucy in the Sky' filminin oyuncusu, ilk bakışta 'Yıldız Savaşları'nı hatırlatan Dior peleriniyle kırmızı halıda yürüdü. Pelerine yakından bakıldığında, Natalie'nin bu yıl aday gösterilmeyen kadın yönetmenlerle dayanışma içinde olduğu görülüyor. Natalie'nin pelerininde kadın yönetmenlerin ismi yazıyor: Lorene Scafaria, Lulu Wang, Greta Gerwig, Mati Diop, Marielle Heller, Melina Matsoukas ve Alma Har...

Natalie verdiği demeçte, "Bu yıl inanılmaz çalışmaları gözardı edilen kadınları incelikle anmak istedim" dedi.

Akademi, en iyi yönetmen kategorisinde hiçbir kadına yer vermediği için eleştirilmişti. Bu kostüm de bir nevi, bu olayı sembolize ediyor. Natalie, bu temsil meselesinde sessiz kalacak biri değil. 2 yıl önce Altın Küre'de kadın yönetmenlerin eksikliği hakkında da sivri bir yorum yapmıştı. İşte böyle bazen modayla, bazen konuşarak, Natalie diğer sanatçılarının göz ardı edilmesine izin vermiyor.

Genç şarkıcı Billie Eilish, Oscar Ödül Töreni'ne her zamanki gibi bol kıyafetlerle katıldı. Billie Eilish, 2020 Akademi Ödülleri'nin kırmızı halısına poz verirken herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Chanel marka bir takım giyen Billie Eilish'in, siyah uzun tırnakları ve yeşil saçlarıyla poz verirken her zamanki gibi keyfi yerindeydi.

Haberin Devamı

Artık 'çabasız şıklık' deyince aklımıza Billie Eilish geliyor. 18 yaşındaki yıldız herhangi bir dalda aday olmasa da sahnedeydi ve 'Yesterday' şarkısını söyledi. Billie kısa bir süre önce Daniel Craig'in son James Bond filmi için bir tema şarkısını kaydetmişti. Belki bu şarkıyla Oscar'a aday olmadı ama kimbilir... Adele 2012'de 'Skyfall' parçasıyla ve Sam Smith 2015'te 'Writing's the Wall' ile 'en iyi film müziği' Oscar'ını kazanmıştı. Gelecekte bu ödüle Billie de kavuşabilir!

Billie Eilish, bol giyinmesinin sebebini, 'ergenlik çağında vücuduna güvenmemesi ve bedeninin hızla gelişmesi' olduğunu açıklamıştı.

'Booksmart' filminin yıldızı Kaitlyn Dever'in elbisesi anlamlıydı. Kırmızı Louis Vuitton elbise, etik kaynaklı ve sürdürülebilir malzemelerle üretildi.

Kırmızı halı röportajında Kaitlyn, hem ünlüleri hem de markaları daha sürdürülebilir tasarımlar seçmeye teşvik eden Kırmızı Halı Yeşil Elbise girişimini desteklediğini söyledi. "Yeni bir şey satın almadan önce biraz düşünebiliriz" diyerek, vintage alışverişi teşvik etti.

Haberin Devamı

Sevgilisi değil, annesi!

Birçok Hollywood yıldızı Oscar'ları havalı bir buluşma gecesi olarak algılarken, Keanu Reeves tam tersi tavrıyla yine hayranlarını gülümsetti. Reeves, geceye annesi Patricia Taylor ile katıldı. Çoğu kişi Taylor'ı tanımadı ve Reeves'in kız arkadaşı Alexandra Grant olduğunu düşündü. Halbuki Keanu Reeves'in annesi de, sinema sektörünün bir üyesi. Kariyeri boyunca birçok starla çalışan, ünlü bir kostüm ve yapım tasarımcısı. Müşterileri arasında Alice Cooper ve Dolly Parton gibi önemli isimler var.

Florence Pugh'un Louis Vuitton elbisesi, turkuaz katmanları ve arkasındaki asimetrik çizgisiyle dikkat çekti. Küçük Kadınlar'daki rolüyle Oscar'a aday gösterilen Florence'ın elbisesi, belden bükülmüş mütevazı bir kemerle süslenmiş. Saçları geride toplandığı için kolyesini de kontrol edebildik: LV'nin koleksiyonundan gelen gözyaşı taşlı, elmas, sarma bir gerdanlık.... Küpeleri ise Maria Tash koleksiyonundan.

Haberin Devamı

Billy Porter ödül sezonu boyunca kırmızı halı kıyafetleri ve yeri süpüren smokinleriyle yeterince gündem olmuştu. Büyük finalini de Oscar kırmızı halısında yaptı. Bu görünüm, Katniss Everdeen'in 'Açlık Oyunları'ndaki alev efektli elbisesini hatırlatıyor. Büyük Jimmy Choo platformları, kristal kaplı gözlükler ve Stephen Webster'ın Swarovski taşlarla süslü takıları...

Emily Ratajkowski, hayal edebileceğiniz en şık iki parçalı görünümüyle Vanity Fair'in Oscar partisine katıldı. Kısa beyaz üstü ve onu tamamlayan sütun eteği ilk bakışta basit görünüyor ama gümüş manşet bilezikleri ve pırıltı halkalarla beraber klas olduğunu inkar edemeyiz.

Bu 'çabasız şıklık' 90'lardan kalma klasik süpermodel estetiğini hatırlatmıyor değil.

Abartı yok: Vanity Fair'in Oscar partisine Chrissy Teigen'ın kıyafeti damgasını vurdu. Kırmızı halıda, eşi John Legend'in yanında poz veren Chrissy Teigen, resmen parlıyordu. Gözünüz hemen uzun bacaklarını gösteren eteğe takılmıyor mu? Belindeki kemerin rengiyle mükemmel bir şekilde eşleşen metalik gümüş topuklu ayakkabısına ne demeli? On numara beş yıldız!

Şöyle ağız dolusu bir "Vay be!" diyebilmek için her zaman Tracee Ellis Ross'a güvenebilirsiniz. Kendisi Vanity Fair'in partisinde de bizi hayal kırıklığına uğratmadı. Yıldız, büyük pelerin ve derin yakası olan Zuhair Murad altın rengi elbisesiyle poz verdi. Görünümünü Jennifer Meyer mücevherleri, Tyler Ellis çanta ve Gianvito Rossi ayakkabılarla tamamlandı. Kırmızı dudakları da ışıltılı Hollywood görünümüne destek oluyor.

En iyi manikür Oscar'ı goes to...

Cynthia Erivo, sadece manikürü için bir Oscar alsa şaşırmazdık. En iyi kadın oyuncu dalında aday gösterilen yıldız, törende Fransız manikürünün biraz değiştirilmiş bir versiyonunu sergiledi. Sanatçı Gina Oh tarafından açıklandığı gibi tırnakları, bir yandan Vincent Van Gogh'un klasik 'Yıldızlı Gece' tablosunun modaya uygun bir tasarımına sahipken, diğer yandan Harriet Tubman ve Kuzey Yıldız'a bir övgü içeriyordu. Tırnak sanatçısı Gina Oh, bu görünümü elde etmek için Christian Louboutin oje kullanmış.

Lili Reinhart'ın Vanity Fair'ın Oscars partisinde giydiği geniş çiçekli elbisesi, puf kolları ve pastel renkleriyle bir prenses kostümünü andırıyordu. Reinhart, görünümünü mavi damla küpelerle tamamladı. Bej elbisesinin üzerindeki renkli çiçeklerin kontrastı çok güzeldi. Sizce de Lili her an bir kraliyet filminde rol alacak gibi görünmüyor mu? Bu zarif görünüm bizi tamamen ikna etti.

Sindirella gerçek olsaydı bu elbiseyi giyerdi

Vanity Fair'in Oscar partisinde pek çok muhteşem elbise gördük ama Reese Witherspoon'un ışıltılı kokteyl elbisesi hepsinden ayrılıyor. Parıldayan mücevherlerle kaplı bu gösterişli tasarımda Reese, modern bir prenses gibi görünüyordu. Elbisesine uygun elmas kaplı topukluları da şahane. Tek ihtiyacı olan gece yarısı onu almak için gelecek sihirli bir araba!

Mindy Kaling; pembe, siyah ve klasik renklerle dolu bir kırmızı halıda, tek omuzlu, kanarya sarısı Dolce & Gabbana elbisesiyle taze bir nefes gibiydi.