Bakım Cildinizi yeni yıla hazırlayın

Cildinizi yeni yıla hazırlayın

Paylaş
Cildinizi yeni yıla hazırlayın

2022 yılının bitmesine sayılı günler kaldı. Herkesin üzerinde yeni bir yılın heyecanı var. Yeni yıl akşamı için program yapan herkes şık olmak ve güzel görünmek için birçok hazırlık yapıyor. Yeni yıl da kusursuz görünmek ve cildinizle herkesi kıskandırmak istiyorsanız vakit kaybetmeden harekete geçmeniz gerekir. Cildiniz yeni yıl için hazır mı? Cildinizi güçlendirmek, aydınlık bir görünüm kazandırmak, genç ve sıkı bir cilde sahip olmak için evde uygulayabileceğiniz çok kolay yöntemler var. Cildinizi yeni yıla hazırlamanın yollarını Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Posta.com.tr | Cildinizi yeni yıl akşamında kusursuz ve canlı görünmesini istiyorsanız hemen bir cilt bakım rutini oluşturmanız gerekir.

Haberin Devamı

Öncelikle cildinizi yağlı, karma, hassas ya da kuru olup olmadığını belirleyin. Cilt tipinizi belirledikten sonra cildinizin ihtiyacına göre bakım yapmaya başlayabilirsiniz.

Günlük rutininize dahil etmeniz gereken birçok alışkanlığı cildinizi yeni yıla hazırlamak için uygulayabilirsiniz. 2023 yılında herkesi kıskanılan canlı, parlak, aydınlık ve pürüzsüz bir cilt istiyorsanız uygulamanız gereken bu adımları takip edin.

Yeni yıla sayısı günler kala her sabah uyandığınızda mutlaka cildinizi temizleyerek güne başlayın. Cildinize en uygun jel ya da köpük yardımıyla cildinizi temizleyin. Cilt temizliğinizi yaparken mutlaka ılık su kullanın. Kir, yağ ve fazla sebumdan arındırdığınız cildinizi bir havlu yardımıyla kurulayın.

Haberin Devamı

Cilt temizliğinizi yaptıktan sonra tonik işlemini uygulamaya geçin. Tonikler jel ya da köpük yardımıyla arınmayan yağ, kir ve makyaj kalıntılarını gözeneklerden derinlemesine temizler.

Tonikler cildi arındırmasının yanı sıra cildin pH dengesini de korur. Tonikler cilt bakımının bir sonraki aşaması için cildinizi hazırlar. Cildinize tonik uygulamadan önce cilt tipinize en uygun olan toniği belirlemeniz gerekir. Bunun için cildinizi ve cildinizin ihtiyacını iyi belirlemeniz gerekir. Tonik seçmek için bir uzmanda da destek alabilirsiniz.

Yeni yıl da cilt bakım rutininin olmazsa olmazı tabii ki cilt bakım serumları. Serumlar cildinizdeki birçok sorunu çözmeniz için harikadır. Serumlar cilt kusurlarını giderir.

Sivilce, akne ve siyah nokta sorununu ortadan kaldırır. Cildinizde oluşan lekelerin görünümünü hafifletir. Serumlar ayrıca cildin erken yaşlanmasını önler. Kırışıklıkları ve ince çizgileri ortadan kaldırır. Cilde nem depolayan serumlar, cilt yüzeyini daha güçlü hale getirir. Hücre yenilenmesine destek olur. Serumları da yine cilt tipine göre belirlemeniz ve düzenli kullanmanız gerekir. Eğer yağlı bir cildiniz varsa su bazlı serumları tercih etmelisiniz.

Cildinize serum uyguladıktan sonra sırada cilt bakımının en önemli aşamalarından biri yer alıyor. Temizleme, tonik ve serum işleminin arından cildinizi mutlaka nemlendirmeniz gerekir. Cilt nemini kaybettiğinde kırışmaya başlar. Pul pul dökülme, kuruluk, kaşıntı ve tahriş gibi cilt sorunları görülür. Nemini kaybetmiş cilt erken yaşlanır ve kırışır.

Haberin Devamı

Cildinizi yeni yıla hazırlarken sabah akşam nemlendirmeyi unutmayın. Özellikle kış aylarında cilt daha çok kuruluk sorunu yaşadığı için nemlendiricinizi eksik etmeyin.

Cildinizi yeni yıla hazırlarken sabah ve akşam olmak üzere cildinizi temizleyin, arındırın, güçlendirin ve nemlendirin. Ancak cildinizi yeni yıla hazırlamak sadece bu uygulamalarla sınırlı değil.

Yeni yıla sayılı günler kala göz bakımınızı da unutmamanız gerekir. Uzmanlar genellikle 20'li yaşlardan itibaren göz çevresi bakımı yapmanızı söyler. Bunun için de ihtiyaca ve yaşa uygun göz bakım kremlerini kullanmanız gerekir. Göz kreminizi gece uyumadan önce göz çevrenize masaj yaparak sürebilirsiniz. Böylece aydınlık, canlı ve genç bir göz çevresin sahip olabilirsiniz.

YENİ YIL ÖNCESİ CİLDİNİZİ TAZELEYİN

Haberin Devamı

Cilt yüzeyinde biriken ölü deriler gözenekleri tıkayarak cildin nefes almasına engel olur. Gözenekleri açmak, sıkılaştırmak ve cildin nefes almasını sağlamak için cildinizi tazelemeniz ve ölü hücrelerden kurtulmanız gerekir. Yeni yıla bebek gibi bir cilt ile girmek istiyorsanız cildinizi ölü hücrelerden arındırın.

Bunun için cildinize düzenli olarak peeling uygulayabilirsiniz. Haftada 1-2 kez yapacağınız peeling sayesinde cildinizi kusursuz bir hale getirebilirsiniz.