Bakım Gökhan Özen'in son görüntüsü şoke etti! Uzmanı yorumladı: Estetik işlemler kişiye özel olmalı

Gökhan Özen'in son görüntüsü şoke etti! Uzmanı yorumladı: Estetik işlemler kişiye özel olmalı

Paylaş
Gökhan Özen'in son görüntüsü şoke etti! Uzmanı yorumladı: Estetik işlemler kişiye özel olmalı

Estetik, botoks, dolgu gibi işlemler son yıllarda çok popüler hale geldi. Daha genç görünmek isteyen kadınlar ve erkekler estetik işlemlere başvuruyor. Son günlerde şarkıcı Gökhan Özen ve Rafet El Roman'ın estetikli görüntüsü magazin gündeminde çok konuşuldu. Hatta estetiğin dozunu kaçıran ünlü isimler eleştiri oklarının hedefi oldu. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Eskalen, yanlış teknikle uygulanan işlemlerin istenmeyen görüntülere sebep olabileceğini söyledi ve Posta.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu.

Aydan Durak/ Posta.com.tr| Geçtiğimiz günlerde Gökhan Özen ve Rafet El Roman'ın estetikli görüntüsü magazin gündemine bomba gibi düşmüştü. Ünlü isimlerin yüzündeki ciddi değişim gözlerden kaçmadı. Estetiğin dozunu kaçıran ünlü isimler sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

Haberin Devamı

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Eskalen, ünlü isimlerin bu değişimini değerlendirdi. Yanlış teknikle uygulanan ve uzmanı tarafından yapılmayan estetik işlemlerinin istenmeyen görüntüleresebep olabileceğinin altını çizdi.

Estetik işlemlerin çığ gibi büyüdüğünü dile getiren Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Eskalen, Yüzümüzde veya vücudumuzda beğenmediğimiz, bizleri mutsuz eden bölgelere işlem yaptırmak artık tam anlamıyla tabu olmaktan çıktı . Tecrübeli ve yetenekli hekimlerce doğallığı koruyarak gerçekleştirilen estetik işlemlerle gerçekten hastalarımızı mutlu etmek oldukça mümkün.Madalyonun diğer yüzünde ise hastanın gerçekçi olmayan beklentilerini karşılamak adına yapılan işlemler bir faciayla sonuçlanabilir." dedi.

Haberin Devamı

"HER HASTAYA UYGUN BASİT İŞLEMLER DEĞİL"

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Eskalen, "Yaşlanmak bir süreçtir, ve biz plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahlar olarak hastalarımızın bu yaşlanma yolculuğunu doğal görünümden uzaklaşmadan yavaşlatmayı amaçlamaktayız. Bu amaçla bazı cerrahi uygulamalarla yüzde hacim kaybını giderip, yerçekimi etkisiyle sarkan dokuları toparlayıp yılları geri alabilirken cerrahi olmayan estetik uygulamalarla ( Botoks , dolgu uygulamaları , cilt tedavileri vb) yine kırışıklıkların ve hacim kayıplarının önüne geçebilmekteyiz." dedi.

ESTETİK İŞLEMLERİ HERKESE YAPTIRMAYIN

Botoks, dolgu gibi estetik işlemlerin herkesin yapabileceği ve her hastaya uygun basit işlemler olmadığını belirten Op. Dr. Alper Eskalen, alanında uzman olmayan ve merdiven altı diye tabir edilen yerlerde asla bu riski işlemlerin yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Özellikle estetik operasyon geçirilmek isteniyorsa bu konudaki yetkili branş olan Plastik , Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanlarından bilgi alınması gerekiyor. Yine ülkemizde medikal estetik uygulamalar için plastik , rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanları, Dermatoloji uzmanları veya sağlık bakanlığınca 2008 yılı ve öncesi sertifikalandırılmış medikal estetik hekimleri yetkilidir. Ne yazık ki hekimler arasında ekonomik kaygılar nedeniyle birçok alakasız branş hekimleri estetik işlemlere merak salmakta, hiçbir geçerliliği olmayan , birkaç gün içinde alınabilen, yasadışı kurslardaki sertifikaları sanki sağlık bakanlığınca verilmişçesine sosyal medyada sergileyip kendilerini estetik hekimi olarak tanıtmaktalar."

Haberin Devamı

4-5 yıl süren uzmanlık eğitimlerine kıyasla 2 günde alınan geçerliliği olmayan sertifikalarla yapılan işlem sonucunda birçok estetik faciası yaşandığının altını çizen Op. Dr. Alper Eskalen, Bunlara örnek olarak hastanın yaşına ve kas gücüne uygunsuz botoks uygulamaları sonucunda mimik hareketlerinin tamamen kaybolması, alnın düşmesi , göz kapaklarının düşmesi gibi durumlarla karşılaşıyoruz. Yine aşırı miktarda ve yanlış bölgelere yapılan dolgu uygulamaları nedeniyle , ne yazık ki gereğinden fazla dolgun ve yapay elmacık kemikleri, yanaklar ve dudaklar görüyoruz. Kişisel pratiğimde hastalarıma bu işlemlerin kontrollü ve doğallığı kaybetmeyecek şekilde gerekirse birkaç seansta yapılması gerekiyor." dedi.

Haberin Devamı

"HER KİŞİYE AYNI MİKTARDA İŞLEM YAPILMAMALI"

Her hastanın yüzünün ve ihtiyacının farklı olduğunu söyleyen Op. Dr. Alper Eskalen, her kişiye aynı miktarda işlem yapılmaması gerektiğini söyledi.

"Yine her kişinin yüzü ve ihtiyaçları farklı olduğundan ezberlenmiş, her kişinin aynı miktarda yapılan işlemlerden kaçınılması gerekiyor. Örneğin bir kadın veya erkekte oluşturulacak çene hattı görünümü tamamen farklıdır, tüm işlemler kişinin ihtiyaçlarına göre dizayn edilmelidir. Buna ek olarak kadınlara ve erkeklere uygulanacak botoks tekniği de farklıdır, erkekleri eğer hastanın bu yönde bir talebi yok ise feminen görünüme çevirecek tekniklerden uzak durmak gerekir. Çünkü yaşlanmayı yavaşlatmaya çalışırken hastayı olduğundan başka birine çevirmek evrensel güzellik algısına uygun bir müdahale değildir. Estetik işlemleri yaparken amacımız mimik kasları felç olmuş veya aşırı dolgun bir yüz görünümü yerine mimiklerin korunduğu ancak yaşlanmanın yavaşlatıldığı, doğallığın ön planda olduğu bir yolculuktur."

Haberin Devamı