Bakım Kalçadaki sivilceler nasıl geçer? 4 kolay maske tarifi ve ipuçları

Kalçadaki sivilceler nasıl geçer? 4 kolay maske tarifi ve ipuçları

Paylaş
Kalçadaki sivilceler nasıl geçer? 4 kolay maske tarifi ve ipuçları

Kalçada sivilce nadiren de olsa görülebilen bir durumdur. Bazı kişiler sık sık kalçadaki sivilcelerden rahatsızlık duyar. Pürüzsüz ve sağlıklı görünen kalçalara gölge düşüren sivilcelerden kurtulmanın zamanı geldi. Özellikle kış aylarında artan kalçada sivilce sorunu için 2 kolay maske tarifini Posta.com.tr okurları için hazırladık. Kalçadaki sivilceleri hızla iyileştirmek için bu adımları takip edin.

Posta.com.tr | Kalçada çıkan sivilceler, görsel olarak rahatsız edici olmasının ötesinde bazen büyüyerek can yakıcı hale gelebilir. Daha çok yüz bölgesinde görülen sivilceler aslında omuzlarda, sırtta ve kalça bölgesinde de çıkabilir. Bunun en yaygın nedeni, kıl foliküllerinin tıkanmasıdır.

Haberin Devamı
  • Çok fazla oturmak,
  • Aşındırıcı, sert kıyafetler,
  • Ciltteki ölü derilerin fazlalaşması
  • Gözeneklerin tıkanması
  • Peeling eksikliği

Gözeneklerin tıkanmasına ve kalça bölgesinde sivilcelenmelere neden olur. Kalçada sivilce çıkmasının farklı nedenleri de vardır. Genetik faktörlerle gelen sivilcelenmelere yatkın cilt yapısı ve fazla yağı ya da fazla şekerli gibi sağlıksız beslenme şekilleri sivilcelere neden olabilir.

Yapılan araştırmalar, vücuttaki çinko eksikliğinin de sivilcelenmelere neden olabileceğini gösteriyor.

Kıl kökleri tıkandığında, sivilcelenme için uygun ortam oluşur. Kıl folükülü kanalları açılmayıp uzun süre tıkalı kalmaya devam ettiğinde vücut kiri atmaya çalışır. Bu da siyah nokta, beyaz pürüzler ve ileri ki aşamada sivilcelere neden olur.

Cilt gözeneklerindeki tıkanıklık, derine doğru ilerledikçe şişkinlik ve kırmızılık artar. Bazı durumlarda kalçada sivilce oldukça ağrılı olabilmektedir.

Haberin Devamı

KALÇADA SİVİLCE ÇIKMAMASI İÇİN ÖNLEM ALIN

Kalçada sivilce çıkması nasıl önlenir? İlk olarak, haftada 1-2 defa duşta tüm vücudunuza nazikçe peeling yapmaya başlayın. Bunun için kabak lifi gibi doğal ürünler tercih edebilirsiniz. Cildinizi nazikçe keselemek fayda sağlar. Ölü hücrelerden kurtulmak, gözeneklerin açılması ve fazla yağ ve kirden cildin arındırılması kalçada çıkan sivilceleri azaltır.

  • Dar kıyafetler giymeye ara verin. Bu cildin hava almasını engelleyerek sivilcelenmeye yatkın bir ortam yaratır.
  • Sık sık terliyorsanız kıyafetlerinizi daha fazla değiştirin. Cildinizin nemli kalmasını izin vermeyin.
  • Terlediğiniz zaman duş alın, uzun süre terli kalmamaya özen gösterin.
  • Haftada en az bir kez kalça cildinizin pul pul dökülmesini sağlayın. Gözenekleri tıkamayacak bir lif ve krem kullanın. Bu işlem ölü cilt hücrelerinden kalçalarınızın arınmasını sağlayacaktır.
  • İç çamaşırlarınızı pamuklu ürünlerden tercih edin. Pedlerinizi ve tuvalet kağıdınızı seçerken esans içeren ürünler olmamasına dikkat edin.
  • Kıyafetlerinizde ve çarşaflarınızda alerjen olmayan ve esans içermeyen deterjanlarla yıkamaya özen gösterin.
  • Daha çok su için, daha az yağlı tüketin. Şeker ve fazla tuzdan uzak durun.
  • Spor gibi terleten aktivitelerden sonra duş almayı ihmal etmeyin.

Sadece bu kadar değil… Kalçada çıkan sivilce nasıl geçer? diye merak ediyorsanız, bazı tarifler ve ipuçları çok işinize yarayacak...

LAKTİK ASİT İÇEREN LOSYONLAR VE SERUMLAR

Vücudunuzda yüzünüz gibi bakım ister. Daha sorunsuz bir cilt için sivilcelerden arındıran güçlü bileşenlerden faydalanabilirsiniz. Laktik asit, sivilceler üzerinde oldukça etkilidir. Laktik asitin cilde faydaları hakkında daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. 

Düzenli peeling yapmak etkilidir ancak daha sonrasında laktik asit içeren losyonlarla cildinizi besleyerek kalçada çıkan sivilcelerden çok daha hızlı kurtulabilirsiniz. Sivilcelerinizi tedavi etmek ve görünümünü azaltmak için laktik asit içeren bir losyon kullanabilirsiniz.

ŞEKERLİ POPO PEELİNGİ

Bu peeling içeriğindeki besleyici ve onarıcı özellikli yağlar ile hem cildi ölü hücrelerden arındırır, aynı zamanda cildi nemlendirir parlatır.

Haberin Devamı
  • 4 çorba kaşığı esmer şeker
  • 2 çorba kaşığı badem yağı
  • 1 ml. lavanta yağı

Malzemeleri bir kâsede karıştırarak peeling haline getirin. Bir kâsede karıştırdığınız Bu karışım banyo küveti veya duş içerisinde avucunuza alarak duş öncesinde çok hafif hareketlerde tüm vücudunuza uygulayabilirsiniz.

Esmer seker granülleri cildinizi çizebilir, bu nedenle yumuşakça ovalama yapınız. Kalan peelinginizi kavanoza koyarak buzdolabında 2 hafta saklayabilirsiniz.

ASPİRİNLİ SİVİLCE MASKESİ

  • 3-4 adet aspirin
  • 1 çorba kaşığı su ya da yoğurt

Poponuzdaki akneler için ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz. 3-4 adet ağrı kesiciyi iyice ezin. Bu ilaçları bir çorba kaşığı ılık su ve yoğurt ile karıştırın. Ardından kalçanızın özellikle sivilceli bölümlerine sürün. Yıkamadan önce bu karışımın kurumasını bekleyin.

ÇAY AĞACI YAĞI-ZEYTİN YAĞI MASAJI

  • 1 kaşık zeytin yağı
  • 2 kaşık çay ağacı yağı

Kalçada sivilce problemine son vermek için çay ağacı yağının sivilce karşıtı faydaları ve etkili gücünü kullanın. Doğal yağları karıştırarak duş sonrasında kalça bölgenize düzenli olarak masaj yaparak uygulayın.

Çay ağacı yağının içerisinde bulunan doğal antiseptikler sivilcelerle savaşarak cildinizin pürüzsüz olmasını sağlar. Sadece sivilceler değil düzenli kullanıldığında sivilce izlerini yok ettiği bilinmektedir.1

Haberin Devamı