Bakım Kuru cildiniz varsa bunları asla yapmayın: Kırışıklıklara sebep oluyor

Kuru cildiniz varsa bunları asla yapmayın: Kırışıklıklara sebep oluyor

Paylaş
Kuru cildiniz varsa bunları asla yapmayın: Kırışıklıklara sebep oluyor

Kuru cilt tipine sahip olanlar her zaman neme ihtiyaç duyar. Kuru ciltlere bakım yaparken cildin nemini korumak gerekiyor. Kuru ve hassas ciltlere gereken özen gösterilmediğinde cilt daha çok kuruyor ve buna bağlı olarak ciltte pul pul dökülmeler ve tahrişler meydana geliyor. Kuru ciltlere bakım yaparken bazı noktalara özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. İşte kuru cilt tipine sahip olan kişilerin bakım yaparken dikkat etmesi gerekenler...

Kuru ciltler nem ihtiyacı karşılanmadığı zaman dış etkenlere karşı daha savunmasız olur. Kuru ciltler için doğal bir koruma kalkanı oluşturmak için cilt bakım uygulamaları yaparken bazı noktalara çok dikkat etmek gerekir. Cildi tahriş edecek ya da daha çok kurumasına sebep olacak uygulamalardan uzak durulması daha doğru olur.

Haberin Devamı

SICAK SU KULLANMAYIN!

Sıcak su ile cildinizi yıkamak kuru ciltleri nemsiz bırakır. Sıcak su cildin doğal yağ dengesini bozabilir. Sıcak suyun aşırı kullanılması cildin çabuk kurumasına buna bağlı olarak da cildin pul pul dökülmesine sebep olur.

Sıcak su kullanarak cildinizi tahriş etme olasılığınız da daha yüksektir. Bu sebeple özellikle kuru ciltler asla sıcak su kullanmamalıdır. Bunun yerine ılık su ile cildin temizliği yapmak daha faydalı olabilir.

CİLDİ SÜREKLİ NEMLENDİRİN

Her cilt tipi neme ihtiyaç duyar. Ancak kuru cilt tiplerinin nem ihtiyacı diğer ciltlere oranla daha fazladır. Cildi dış etkenlerden korumak için ve cilt bariyerinin güçlenmesini sağlamak için düzenli olarak cildi nemlendirmek gerekir.

Haberin Devamı

Cildinizin temizleme işlemini yaptıktan sonra mutlaka kuru cilt tipine uygun bir nemlendirici ile cildinizi bolca nemlendirin. Böylelikle cildinizin daha fazla kurumasını önlemiş olursunuz.

BOL SU İÇİN

Su, kuru ve hassas ciltler için koruma kalkanı oluşturur. Her gün vücudunuzun ihtiyacı kadar su içtiğinizde cildinizi nemlendirmiş olursunuz. Su içmek gözenekleri temizler ve açar. Ayrıca şişkinliği alır. Su içerek erken yaşlanmanın da önüne geçmiş olursunuz.

Özellikle kuru ciltler su içmeyi asla ihmal etmemeli. Her gün 8-10 bardak su içerek cildinizi korumanızı sağlayabilirsiniz.

GÜNEŞ IŞINLARINDAN KORUNUN

Güneş ışınları cilde zarar verir. Çok fazla güneş ışığına maruz kalan ciltlerde kızarıklık ve tahriş sorunu ortaya çıkar. Bu sebeple olabildiğinde güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmaya çalışmak gerekir.

Kuru ciltler mutlaka her mevsim güneş koruyucu kullanmaya özen göstermeli. Dışarı çıkmadan 30 dakika önce cildinize güneş kremi sürmelisiniz. Yaz aylarında güneş kremlerine ek olarak şapka ve gözlük gibi aksesuarları kullanarak cildinizi güneşten korumalısınız.