Yaşam Her keseye iftarlık mekanlar

Her keseye iftarlık mekanlar

Paylaş
Her keseye iftarlık mekanlar

Ramazan ayı bu kadar sıcak iklime denk gelince orucu evde açmak yerine restorana gitmek farz oldu. Restoranlar özel iftarlık mönüleriyle dikkat çekiyor. Biz de büyüğünden küçüğüne, ucuzundan pahalısına farklı mekanların mönülerini derledik

Haber: Çağnur Hatipoğlu
cagnurhatipoglu@gmail.com

Haberin Devamı

DEVELİ

Antep mutfağının temsilcisi Develi Restaurant’larında ikram, iftariyelik ile start alıyor: Süzme bal, taze kaymak, siyah zeytin, Antep peyniri, tulum peyniri, hurma ve sucuk. Sonrasında soğuk mezeler: Antep usulü kuru patlıcan dolması, çiğköfte, günün zeytinyağlısı, mevsim salatası... Ardından ara sıcaklar: Çorba, içliköfte, kağıtta pastırma, fındık lahmacun veya semsek pide... Ve iki çeşit pilav seçeneği ile birlikte kebap çeşitleri: Döner, patlıcan kebap, Adana, kuzu şiş, tandır kebap... Son olarak tatlı veya meyve sunuluyor. Limitsiz meşrubat, ayran, çay, nescafe ve Türk kahvesi bedava. Kişi başı 70 lira.

SUDA KEBAP

İstanbul Boğazı’nın en güzel noktasındaki Suada Club’da bulunan Suda Kebap Restaurant’da müthiş kebap seçenekleri var. Pek çok dünya starını ağırlayan Suda Kebap iftariyelik ile başlattığı mönüyü çorbayla sürdürüyor. İçliköfte, kuru dolma, çiğköfte gibi ara sıcaklar ve salata çeşitleri sonrasında Adana kebap, fıstıklı kebap ve tavuk şiş seçenekleri ikram ediliyor. Son olarak meyve ve tatlı servisi yapılıyor. Kişi başı 100 lira ödüyorsunuz.

Haberin Devamı

DEDEMAN İSTANBUL/TURKUAZ RESTAURANT

Dedeman İstanbul’un içindeki Turkuaz Restaurant’da, Executive Chef Zeki Kalaycı ve ekibinin hazırladığı özel spesyaller arasında pide, zengin iftariyelik, çorba, birbirinden leziz ana yemek seçenekleri var. Ayrıca her akşam fasıl yapılıyor. İftar mönüsüne limitsiz meyve suyu, meşrubat, çay, kahve gibi içecekler de eklenmiş. Kişi başı ücret 69 liradan başlıyor.

BİG CHEFS

Ankara’da başlayan lezzet yolculuğuna Türkiye genelinde 14 şubeyle devam eden Big Chefs’in iftar mönüsünde hurma, zeytin çeşitleri, bal, tereyağı, kuru kayısı, siyah üzüm, ceviz, beyaz peynir, pastırma, gül reçeli gibi çeşitli iftariyelik var. Günün çorbasını ve salatayı seçmeli ana yemekler izliyor: Tavuk tandır, kuru meyveli iç pilav ve babagannuş ile sunuluyor. Tereyağlı bazlama ve ızgara köfte, fesleğenli tavuk köfte ve köz biber ile kaşık salatası, çoban kavurma ve cevizli köy eriştesi, dana külbastı ve patlıcan beğendi ile fırında taze patates sunuluyor. Ve elbette güllaç. Meşrubat, kahve ve sınırsız çay kişi başı 50 liralık fiyata dahil.

Haberin Devamı

THE MARMARA TAKSİM/TUTI RESTAURANT

Ödüllü şeflerin hazırladığı açık büfede, tüm Türkiye coğrafyası değerlendiriliyor: Tereyağ Trabzon’dan, zeytinyağı Ayvalık’tan, pastırma Kayseri’den, dut pestili Giresun’dan, kaşar peyniri Kars’tan, tulum peyniri Erzincan’dan getirilmiş. Zengin iftariyeliğin ardından çeytinyağlı çeşitleri ve soğuk başlangıçlar var. Sonra sıra, geleneksel Türk lezzetlerinin yanı sıra modern dünya mutfağından örneklerde... Döner servisi, dana ve kuzu etinden yapılmış ana yemekler, taş fırında pişirilmiş pide... 35 çeşit tatlının yanısıra ev yapımı dondurma ve sorbeler, kavrulup öğütülmüş Türk kahvesi ile sunuluyor. Meyve suyu fiyata dahil. 0-6 yaş grubu ücretsiz, 6-12 yaş grubu ise % 50 indirimli. Kişi başı fiyat 90 lira.

MÖVENPİCK/AZZUR RESTAURANT

İftara canlı fasıl müziğinin eşlik etmesini isteyenler Mövenpick Hotel İstanbul’daki AzzuR Restaurant’a uğramalı. Zengin açık büfede iftariyelik, pide, zeytinyağlılar, tavuk dolması, kuzu güveç, beğendili tas kebabı, kuzu şaşlık kebabı, tereyağlı mantı bulunuyor. Tatlı bölümünde ise güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfı, sakızlı fırın sütlaç ve özel yapım dondurma var. Kişi başı ücret 85 lira.

Haberin Devamı

BODRUM CASA DELL’ARTE

Bodrum’da olup iftar mekanı arayanlara önerimiz Torba sahilindeki Casa dell’Arte. Her biri farklı reçeteler ve yöresine uygun malzemelerle hazırlanan mönüde; pirinçli mercimek çorbası, meze tabağı, kaşık çoban salatası, falafel ve içli köfte, kuzu incik, nohutlu bulgur pilavı gibi lezzetler var. Güllaç dahil kişi başı fiyat 125 lira.

RIXOS DOWNTOWN ANTALYA

Rixos Downtown Antalya’da şerbet ve komposto ile başlayan Osmanlı mutfağı ağırlıklı mönü; çorba, börek ve krep gibi ara sıcaklarla devam ediyor. Beğendili hünkar kebabı, kuzu Kafkas sarma, etli biber dolması, saray usulü hasanpaşa köfte, ada usulü levrek güveç; ana yemekler. Kaymaklı ayva tatlısı, vişne soslu kazandibi, damla sakızlı fırın sütlaç ve lavanta soslu creme brule da tatlı seçenekleri. Mönüye dahil olan kızılcık şerbeti ve boza da geleneksel tatları arayanlar için düşünülmüş. Kişi başı: 50-75 lira.

Haberin Devamı

( 04.08.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır)