Pratik Bilgiler 32 telefon kodu nerenin? +32 alan kodu hangi ülkenin?

32 telefon kodu nerenin? +32 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
32 telefon kodu nerenin? +32 alan kodu hangi ülkenin?

Uluslararası arama kodları başka bir ülkeyi aramak için kullanılan kodlardır. Dünyadaki bu kadar çok ülke söz konusu olduğunda, her çağrının doğru yere yönlendirilmesini sağlamanın yolu uluslararası telefon kodu kullanmaktadır. +32 alan kodu da sıklıkla tuşlanan alan kodları arasındadır. İnsanlar +32 alan kodunun nereye ait olduğunu merak etmektedirler. İşte detaylar.

+32 alan kodu Belçika’yı yurt dışından aramak için kullanılan koddur. Eğer yurtdışından Belçika’yı aramak istiyorsanız +32’yi tuşlamanız gerekir.

Haberin Devamı

32 TELEFON KODU NERENİN?

32 telefon kodu oldukça sık kullanılan alan kodları arasındadır. 32 telefon kodu Belçika ülkesine aittir. Belçika'da bir telefon numarası, Belçika telefon şebekesinde arama yapmak için bir telefonda çevrilen dokuz veya on basamaklı bir sayı dizisidir.

Belçika tam numara çevirme planı kapsamındadır; bu, tüm ulusal aramalar için ana hat kodu olan '0'ı korurken, tüm aramalar için tam ulusal numaranın çevrilmesi gerektiği anlamına gelir. Örneğin: Türkiye’desiniz ve 0X XX XX XX XX numaralı Belçika cep telefonuyla görüşmeniz gerekiyor, bunu yapmak için iki seçeneğiniz var:

Ya 0032 X XX XX XX XX şeklinde arama yapmak veya bir Türk cep telefonundan ararsanız +32 X XX XX XX XX şeklinde arama yapmaktır.

Haberin Devamı

Bazı istisnai durumlarda alan veya bölge kodu olmadan 3 veya 4 hane kullanır: örn; 112 ve 100 (itfaiye ve ambulans); 101 (polis); 1307 (Fransızca bilgi) veya 1207 (Hollandaca bilgi) vb." 112 "

 Avrupa Birliği'nin 27 ülkesinin tamamında itfaiye, ambulans ve polisle iletişim kurmak için kullanılan bir acil durum numarasıdır. Operatörler, arayana ülkenin ana dilinde, İngilizcede veya herhangi bir komşu ülkenin dilinde yardımcı olacaktır.

+32 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

 +32 alan kodu bir Avrupa ülkesi olan Belçika’ya aittir. Türkiye’den Belçika’yı aramak işin yapmanız gerekenler şunlardır:

Dünyanın neresinden ararsanız arayın, Belçika'ya yapılan tüm aramalarda aynı ülke kodu olan 32 kullanılır.

Sabit hatlardan Belçika’yı aramak için öncelikle 0032’yi ardından arayacağınız Belçika şehrinin kodunu tuşlamalısınız.

En son arayacağınız kişinin telefon numarasını yazmalısınız.

Alan kodu ve telefon numarasının toplamı genellikle 8 haneye kadar çıkar. 1 haneli bir alan kodu çevirdiyseniz, telefon numarası 7 haneli olacaktır.