Pratik Bilgiler 98 telefon kodu nerenin? +98 alan kodu hangi ülkenin?

98 telefon kodu nerenin? +98 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
98 telefon kodu nerenin? +98 alan kodu hangi ülkenin?

Ülkelere ait telefon kodları sayesinde her ülkeye rahatlıkla sabit hatları üzerinden ulaşım sağlanır. Bunlar içerisinde 98 telefon kodu özellikle Türkiye üzerinden çok fazla aranmaktadır. 98 telefon kodu nerenin? +98 alan kodu hangi ülkenin? 98 telefon kodu hakkında merak edilenler.

Ortadoğu'da yer alan İran'a ait 98 telefon kodu, özellikle Türkiye üzerinden pek çok amaç altında yaygın aranmaktadır. Bu alan kodu girilmesi ile birlikte sabit hat numarası giriş yapıldıktan sonra İran ülkesinin bütün farklı şehirlerine erişim sağlanır.

Haberin Devamı

98 TELEFON KODU NERENİN?

98 telefon kodu İran'a ait alan kodudur. Orta Doğu'nun en önemli ülkelerinden biri olan İran, dünya çapında ayrıca stratejik bir konuma sahiptir. Hem turistik hem de ticari açıdan Türkiye ile iyi ilişkileri bulunan İran, düzenli bir alışveriş içerisinde bulunur. Bu sebepten dolayı karşılıklı olarak sabit hatlar doğrusunda telefon arama işlemi çok fazla yapılmaktadır. Böyle durumlarda İran'a ulaşabilmek için ise 98 telefon kodu kullanılır.

+98 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

İran'a ulaşım sağlamak ve sabit hatları üzerinden arama yapabilmek için 98 alan kodu kullanılmaktadır. Aynı zamanda bu durum özellikle tuşlama yapılırken +98 olarak değerlendirilir. Böylece İran'ın bütün farklı şehirlerine sabit hatları üzerinden güvenli biçimde ulaşım şansı gerçekleşmektedir.

Haberin Devamı

Bu durum İran'ın kurum ve kuruluşları ile beraber aynı zamanda bireysel olarak ev ya da işyerlerine erişim şansı tanımaktadır. Özellikle ticari ve turizm açısından yoğun ilişkileri bulunan Türkiye İran konusunda bu alan kodu büyük öneme sahiptir.

 

98 ALAN KODU İLE GELEN NUMARA HANGİ ÜLKEYE AİTTİR?

Telefona bakıldığı zaman 98 alan kodu görülüyor ise bunun İran'a ait olduğu anlaşılmaktadır. Daha doğrusu İran ülkesinden Türkiye'nin arandığı ortaya çıkar. Bu duruma bağlı olarak işi telefonu açabilir ve istemezse açmayabilir. Özellikle karayolları ile birlikte düzenli olarak ticari alışveriş gerçekleştirilen İran konusunda, 98 alan kodu büyük öneme sahiptir.

 Çünkü hem kurumsal hem de bireysel olarak farklı anlaşmalar ve değişik amaçlar altında devamlı şekilde telefon üzerinden bağlantı kurulur. İran sınırları içerisine telefonla ulaşım sağlamak için 98 alan kodu değerlendirilmektedir.