Pratik Bilgiler 994 telefon kodu nerenin? +994 alan kodu hangi ülkenin?

994 telefon kodu nerenin? +994 alan kodu hangi ülkenin?

Paylaş
994 telefon kodu nerenin? +994 alan kodu hangi ülkenin?

994 alan kodu Türkiye'nin kardeş ülkesi olan Azerbaycan'a aittir. Aynı zamanda bunun bir telefon kodu olarak ifade edildiğini söylemek gerekir. 994 telefon kodu nerenin? +994 alan kodu hangi ülkenin? 994 telefon kodu hakkında merak edilen tüm detaylar.

Genel çerçevede ülkeler arası arama yapıldığı zaman alan kodları kullanılmaktadır. Bu doğrultuda her ülkenin kendine özgü bir alan kodu yer alır. Alfabetik sıraya bağlı olarak gerçekleştirilmiş olan bu numaralar çerçevesinde, karşılıklı olarak iletişim dahilinde kalma şansı elde edilir.

Haberin Devamı

994 TELEFON KODU NERENİN?

Türkiye üzerinden en çok aranan telefon numaralarından biri olarak 994 alan kodu öne çıkmaktadır. Çünkü kardeş ülke Azerbaycan'a ait bir telefon kodu olduğunu söylemek mümkündür. Ortadoğu'da yer alan Azerbaycan, Türkiye'yi aynı zamanda kültürel açıdan en yakın ülke olarak öne çıkmaktadır.

Çünkü Türkiye gibi aynı şekilde bir Türk ülkesi olarak ifade edilmektedir. Bu doğru da turizm ile birlikte ticari ve benzeri pek çok açıdan devamlı olarak karşılıklı iletişim içerisinde kalınan bir ülkedir.

+994 ALAN KODU HANGİ ÜLKENİN?

Uluslararası kapsamda alan kodları kullanırken + işareti gelir. Bu işaretin konulması ile birlikte böylece herhangi bir ülkenin sabit hatlarına ulaşım şansı elde edilir. Bu doğrultuda Azerbaycan'a ulaşabilmek için ise 994 numarası giriş yapılmaktadır.

Haberin Devamı

Daha doğrusu sabit bir numaraya erişim sağlamak için Azerbaycan sınırları içerisi adına +994 numarası yazılır. Yazılan bu numaranın ardından gerekli olan sabit hat numarası ile birlikte erişim gerçekleşir. Özellikle çok yakın ilişkilere sahip olan Türkiye - Azerbaycan arasında bu şekilde iletişim sağlanmaktadır.

994 İLE GELEN ARAMA HANGİ ÜLKEYE AİTTİR?

Telefonlarda 994 numarası ile karşı karşıya kalındığı zaman bunun Azerbaycan üzerinden gelen bir arama olduğu anlaşılır. Çünkü bu kod Azerbaycan'a verilmiş olan bir alan kodu olarak öne çıkar. Hem Azerbaycan'ı bir arama yapıldığında hem de Azerbaycan üzerinden bir arama geldiğinde en başta bu numara görünmektedir.

 

 Azerbaycan ülke sınırları için tanımlanmış bir numara olarak ifade etmek mümkün. Hem kültürel hem de dil ve benzeri pek çok açıdan en yakın ülke olan Azerbaycan için, alan kodu konusunda 994 numarası kullanılabilir.