Pratik Bilgiler Ahir zaman nedir? Ahir zaman ne demek TDK? Ahir zaman sözlük anlamı...

Ahir zaman nedir? Ahir zaman ne demek TDK? Ahir zaman sözlük anlamı...

Paylaş
Ahir zaman nedir? Ahir zaman ne demek TDK? Ahir zaman sözlük anlamı...

Ahir zaman kavramı gündelik hayatta sık sık kullanılan ve duyulan kavramlardan biridir. Ahir zaman kelimesinin anlamını bilenler olduğu kadar bilmeyen pek çok kişi de bulunuyor. Ahir zaman kelimesini ilk kez duyan ve anlamını bilmeyen kişiler sıklıkla Google üzerinden ahir zamanın anlamını araştırıyor. Ahir zaman nedir? Ahir zaman kelimesi TDK anlamı nedir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Ahir zaman kavramı dilimize Farsçadan geçmiş bir kavramdır. Ahir zaman kavramının dünyanın son günleri manasına gelmektedir.

Haberin Devamı

AHİR ZAMAN NEDİR?

Ahir zaman kavramı hem İslam dininde sıklıkla geçen hem de günlük hayatta da kullanılan kelimelerden biridir. Ahir zaman dünyanın kıyamet kopmaya yakın olan son dönemleri ve son günleri manasına gelir.

İslam dinindeki inanışa göre dünyanın başı olduğu gibi, sonu da vardır. Bir gün bu dünya ile birlikte içerisinde yaşanılan zaman da sona erecektir. Bu bağlamda ahir zaman da dünyanın sonundaki günlerdir.

Ahir zamanın kıyamete yakın olan günler olduğu bilinmektedir ancak ahir zamanının ne zaman geleceği insanoğlu tarafından bilinmemektedir. Ahir zamanın gerçekleşeceği tarihi belirlemek, zamanını bilmek sadece Cenab-ı Hakka mahsustur.

AHİR ZAMAN NE DEMEK TDK? 

Ahir Zaman kavramı ilk defa işiten kişiler için anlamı hakkında tahmin yürütülemeyen kelimelerden biridir. Bu nedenle Ahir zaman kelimesinin TDK (Türk Dil Kurumu) anlamı en çok araştırılan kavramların başında gelmektedir.

Haberin Devamı

TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğüne göre ahir zaman kavramının iki anlamı vardır.

  • İlki isim olarak kullanılan son zaman kelimesidir.
  • İkincisi ise din bilgisinde geçen anlamıyla: Dünyanın son günleri, kıyametin kopmak üzere olduğu senelerdir.

AHİR ZAMAN SÖZCÜK ANLAMI…

Ahir zaman kavramı dilimize Farsçadan geçmiştir ve Türkçe anlamı son devir demektir. Ahir zaman kavramının Türkçe sözlüklerde yer alan anlamı: dünyanın son zamanları, son devir, kıyamete yakın ve kıyametin kopmaya yakın olduğu dönemlerdir.

AHİR ZAMAN NASIL YAZILIR?

Ahir zaman gibi iki ayrı kelimeden oluşan kavramlar genellikle en sık yazım hataları yapılan kavramlardır. Ahir zaman kelimesi yazım hatalarından biri de birleşik olarak ahirzaman şeklinde yazılmasıdır. Türk Dil Kurumu tarafından onaylanan doğru yazılış şekli ise ahir zaman şeklinde ayrık olarak yazılmasıdır.