Pratik Bilgiler Arama yönlendirme nasıl yapılır? Telefonu başka numaraya yönlendirme yöntemleri...

Arama yönlendirme nasıl yapılır? Telefonu başka numaraya yönlendirme yöntemleri...

Paylaş
Arama yönlendirme nasıl yapılır? Telefonu başka numaraya yönlendirme yöntemleri...

Telefon kullanıcıları bazı zamanlarda telefonlara cevap veremeyecek durumda olabilirler. Bu nedenle arama yönlendirme yöntemine başvururlar. Pek çok hat kullanan veya meşgul olan kişiler için arama yönlendirme yöntemi kullanışlı olmaktadır. Arama yönlendirme nasıl yapılır? İşte telefonu başka numaraya yönlendirme yöntemleri hakkında merak edilen tüm detaylar.

Arama yönlendirme tüm operatörlerde yapılabildiği gibi Iphone ve Android telefonlarda da yapılabilmektedir. Birden fazla telefon kullanan veya çok önemli telefon bekleyip aramayı kaçırmak istemeyen kişiler için arama yönlendirme oldukça avantajlı bir yöntem olmaktadır.

Haberin Devamı

ARAMA YÖNLENDİRME NASIL YAPILIR?

Arama yönlendirme kullanıcılar için büyük avantaj sağlamaktadır. Android veya Iphone telefon kullanıcıları telefonlarındaki bazı ayarlar ile arama yönlendirme özeliğini kullanabilmektedir. Arama yönlendirme ile telefon kullanıcıları büyük avantaj sağlamakta ve önemli telefonları da kaçırmamaktadır. Android telefonlarda arama yönlendirme şu şekilde yapılmaktadır:

- Telefon uygulamasında sağ üst köşede bulunan üç noktaya basmak gerekir.

- Ayarlar kısmına girerek gelen arama sekmesine tıklanmalıdır.

- Burada arama yönlendirme kısmına tıklanmalıdır.

- Yönlendirme yapılacak kısımda seçenekler bulunmaktadır. Burada kullanıcılar ihtiyaç duydukları seçeneği seçerek istediği numarayı ilgili kısma girmektedir.

Haberin Devamı

- Tüm seçeneklere farklı numaralar girmek mümkündür.

Android telefonlar ile beraber Iphone telefon kullanan kullanıcılar da yönlendirme işlemini telefonların ayarlar kısmından yapmaktadır. Ayarlar kısmında telefon sekmesine arama yönlendirme seçeneği seçilmelidir. Burada bu seçenek aktif hale getirilmelidir. Açılan ekrana ise istenilen numaralar girilmelidir. Iphone cihazlarda Android cihazlarda olduğu gibi çok fazla seçenek yer almamaktadır. Burada sadece arama yönlendirme işlemi aktif hale veya pasif hale getirilmektedir.

TELEFONU BAŞKA NUMARAYA YÖNLENDİRME YÖNTEMLERİ

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörleri üzerinden kullanıcılar arama yönlendirme işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. Turkcell telefonlarda arama yönlendirme seçenekleri ve yöntemleri şu şekildedir:

- Cevap verilmediği durumlarda belirtilen numaraya yönlendirme yapmak için **61*telefon numarası# şeklinde yazılara aranmalıdır.

- Telefon kapalı iken veya çekmiyorken belirtilen numaraya yönlendirme yapmak için **62*telefon numarası# yazılarak arama yapılmalıdır.

- Meşgul olunduğu zamanlarda yönlendirme yapmak için **67*telefon numarası# yazılarak aranmalıdır.

- Her gelen aramayı yönlendirmek için ise **21*telefon numarası# yazılarak aranmalıdır.

Tüm bu işlemler Vodafone operatörleri üzerinden de gerçekleşmektedir. Vodafone kullanıcıları arama yönlendirme seçeneklerini şu şekilde kullanabilmektedir:

Haberin Devamı

- Cevap verilemeyen durumlarda yönlendirme yapmak için **61*telefon numarası# şeklinde arama yapılmalıdır.

- Telefon kapalı ve çekmediği zaman yönlendirme yapmak için **62*telefon numarası# şeklinde arama yapılmalıdır.

- Meşgul olduğu zamanlarda ise **67*telefon numarası# şeklinde arama yapılmalıdır.

- Her ama direkt olarak yönlendirilecek ise **21*telefon numarası# şeklinde arama yapılmalıdır.

Bunlarla beraber Türk Telekom operatörleri üzerinden de arama yönlendirme işlemleri yapılabilmektedir. Türk Telekom kullanıcıları arama yönlendirme yapabilmek için Turkcell ve Vodafone operatörlerindeki gibi aynı şekilde yönlendirme yapabilmektedir. Ayrıca arama yönlendirme işlemleri aktif hale gelebildiği gibi pasif hale de gelebilmektedir.