Pratik Bilgiler Gül sayılarının anlamı nedir? Kaç gül almak hangi anlama geliyor?

Gül sayılarının anlamı nedir? Kaç gül almak hangi anlama geliyor?

Paylaş
Gül sayılarının anlamı nedir? Kaç gül almak hangi anlama geliyor?

Gül, sevdiklerimize vermek için en çok tercih ettiğimiz çiçeklerden biri. Gül hediye ederken seçtiğiniz gül cinsi, rengi ve sayısı farkı anlamlara gelir. Aldığınız güllerin sayısıyla gülü hediye ettiğiniz kişiye de farklı mesajlar verirsiniz. Buna göre tanıştıktan sonra, tanışmanızın şerefine vereceğiniz gül sayısı ile seni seviyorum anlamındaki gül sayısı farklıdır. Bir kırgınlık sonucunda gönül almak içinse gül demetinde farkı sayıda gül olmalıdır. İşte, gül sayılarının anlamları hakkında merak edilenler...

Gül, insanların birbirlerine vermek için en fazla tercih ettiği çiçekler arasında yer alıyor ancak hediye edeceğiniz kişiye göre aldığınız gül rengi ve gül demetindeki gül sayısı farklı anlamlara geliyor. Buna göre eğer karşınızdaki kişiye romantik bir ilişki teklifinde bulunacaksanız farklı sayıda gül, dargınlık ve kırgınlık durumunda ise başka sayıda gül almanız gerekir. Biz de sizler için aldığınız gül sayısı ile size hangi mesaj verilmek isteniyor, öğrenebilmeniz için farklı gül sayılarının anlamlarını derledik.

Haberin Devamı

1 adet gül ne anlama gelir, 3 adet gül ne anlama gelir, 16 adet gül ne anlama gelir, merak ediyorsanız, 1'den 50'ye kadar farklı sayıda gül demetlerinin anlamlarını sizler için derledik. Bu yazımızda bir demet güldeki gül sayısı ne anlama gelir ve bir gül demetiyle hangi mesajları verebileceğiniz hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

GÜL SAYILARININ ANLAMI NEDİR?

Alınan gül demetinde bulunan sayıya göre, hediye edilen gülün taşıdığı anlam farklıdır. Gül demetleri, ideal olarak tek sayısı rakamlardan oluşur. Ancak bir demete 10'dan fazla gül varsa, gül sayısı çift rakamlı olabilir. 

  • 1 gül ne anlama gelir: Tanışma sonrasında hayatınıza değer kattığını ifade etmek için alınmaktadır.
  • 2 gül ne anlama gelir: Karşılıklı ve derin bir aşkı ifade etmektedir.
  • 3 gül ne anlama gelir: Seni çok seviyorum anlamı taşımaktadır.
  • 6 gül ne anlama gelir: Karşısındaki kişiyle bir ilişkiye başlamak istediği anlamına sahiptir.
  • 9 gül ne anlama gelir: Sonsuza kadar sevgimiz devam edecek manasına gelmektedir.
  • 11 gül ne anlama gelir: Bir dargınlık ve kırgınlık olması durumunda gönderilmektedir.
  • 12 gül ne anlama gelir: Gönderilen kişinin sizi gerçekten mutlu ettiği şeklinde yorumlanmaktadır.

KAÇ GÜL SATIN ALMAK HANGİ ANLAMLARA GELİYOR?

Satın aldığınız gül sayılarıyla gülü verdiğiniz kişiye aynı zamanda da bir mesaj göndermeniz mümkün olmaktadır.

Haberin Devamı
  • 13 adet gül almak ne anlama gelir: Hayranlık duymak ve beğenmek anlamlarını taşımaktadır.
  • 16 adet gül almak ne anlama gelir: Evlilik düşünen kişiler tarafından tercih edilmektedir.
  • 24 adet gül almak ne anlama gelir: Uzaklarda olduğunuz bir kişi için onu özlediğinizi ifade etmek için tercih edilmektedir.
  • 33 adet gül almak ne anlama gelir: Derin bir aşkla bağlı olduğunu ve sevdiğini ifade etmek için tercih edilmektedir.
  • 36 adet gül almak ne anlama gelir: Birlikte yaşanılan romantik günlere bir gönderme niteliği taşımaktadır.
  • 44 adet gül almak ne anlama gelir: Kişinin değişmeyeceğine dair verdiği bir söz anlamı taşımaktadır.
  • 50 adet gül almak ne anlama gelir: Karşı konulamayacak derecede bir aşkı ifade etmek için gönderilmekte olan gül sayısıdır.

HANGİ RENK GÜL NE ANLAMA GELİR?


KIRMIZI GÜL: Kırmızı gül ‘aşk’ demektir. ‘Seni seviyorum’ demenin en meşru şeklidir. Sevgililer Günü için kırmızı gül seçimi ideal olacaktır.

SARI GÜL: Sarı gül arkadaşlığı, dostluğu ve minnet duygusunu temsil eder. Üzerinizde emeği olan insanlara teşekkür etmek istediğinizde, özellikle Anneler Günü ve Öğretmenler Günü için sarı gül seçebilirsiniz.

BEYAZ GÜL: Beyaz gül saflığı ve masumiyeti temsil eder. Karşınızdaki insana beyaz gül alarak hem duygularınızın saf olduğunu hem de ondan hiçbir şüphe duymadığınızı ifade edersiniz. Yeni bir ilişkinin başında birlikte olduğunuz kişiye beyaz gül hediye alabilirsiniz.

PEMBE GÜL: Pembe güllerin anlamı; mutluluk, incelik ve tatlılıktır. Pembe güller uzun yaşar ve oldukça hoş okuya sahiptirler. Karşınızdakinin hayatınıza dahil olmasından ne kadar mutlu olduğunuzu göstermenin ideal bir yoludur.

TURUNCU GÜL: Kırmızı gülün aşkı, sarı gülün ise arkadaşlığı ve minet duygusunu temsil ettiğini belirtmiştik. Turuncu gül ise; ikisinin arasındaki duyguları ifade eder. Turuncu güller arzu, heves ve gururu temsil ederken, verildiği kişiye büyülenmeyi ifade eder. 

MAVİ GÜL: Doğada mavi gül yoktur; mavi olarak tanımlanan güller mavi tonlu mor çiçeklerdir. Bunun dışındaki mavi güller ise beyaz güllerin renklendirilmesi ile elde edilir. Doğal yollarla mavi gül elde edilemediği için "elde edilemez, ulaşılamaz ve gizemli" anlamlarına denk gelir. Mavi gül eşsizliktir.

Haberin Devamı

MOR GÜL: Mor gül, ilk görüşte aşkı temsil eder. Gelin buketi çiçeklerinde son dönemde çok popülerdir.

SİYAH GÜL: Doğada siyah gül yoktur. Siyah güller çok koyu kırmızı güllerdir veya özel olarak renklendirilir. Karşınızdakine siyah gül vermek bir ilişkinin veya fikrin sonlanması anlamına gelse de, bazı inanışlara göre yeniden doğuşu ve yeni başlangıçları temsil eder.