Pratik Bilgiler İltica nedir? İltica ne demek TDK? İltica sözlük anlamı...

İltica nedir? İltica ne demek TDK? İltica sözlük anlamı...

Paylaş
İltica nedir? İltica ne demek TDK? İltica sözlük anlamı...

Son yıllarda özellikle dünyada yaşanan olaylardan dolayı iltica kelimesi yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bir devletin başka bir devlet vatandaşına vermiş olduğu sığınma Hakkı iltica olarak bilinmektedir. İltica nedir? İltica ne demek TDK? İltica sözlük anlamı konusunda bilgiler. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Bir kişi kendi ülkesinden çıkarak başka bir ülkeye sığındığı vakit bu durum iltica olarak ifade edilir. Yani kendi ülkesinden farklı sebeplerden dolayı ayrılarak başka bir ülkeye mecburiyetten dolayı sığınması olarak değerlendirilir. Bu durum Kısa bir süre için geçerli olabilir ya da daha uzun gerçekleşebilir.

Haberin Devamı

İLTİCA NEDİR?

Bir kişinin kendi ülkesinden ayrılarak başka bir ülkeye gitmek suretiyle, burada sığınması iltica olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda bir devletin başka bir devletten gelen kişilere vermiş olduğu sığınma hakkı biçiminde anlatmak mümkündür.

Genelde savaştan kaçan ya da daha güzel bir yaşam sürdürmek için iyi ülkelere göç eden kişiler olarak anlatmak mümkün. Bu insanlar temel ihtiyaçları o devletten karşılanmak suretiyle geçici olarak konaklama gerçekleştirir.

İLTİCA NE DEMEK TDK?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığı zaman iltica kelimesi, bir devletin başka bir devletin vatandaşı olan kişilere vermiş olduğu sığınma Hakkı biçiminde öne çıkar. Özellikle son yıllarda savaştan kaçan çok insanın başka ülkelere sığınması ile kullanılan bir yaygın sözcüktür.

Haberin Devamı

Bu durum kalıplaşmış olarak ‘’iltica etmek’’ biçiminde kelime grubu üzerinden kullanılır. Tek başına da ailesi ile, kişiler savaştan kaçarak genelde daha iyi ülkelere sığınır. Ardından bu kişileri neler olacağına dair gerekli bilgiler bu ve kararlar, o ülkenin yönetimine bağlı olarak ele alınır.

İLTİCA SÖZLÜK ANLAMI

Arapça üzerinden Türkçeye yerleşmiş olan iltica kelimesi, sığınma hakkı olarak genel çerçevede ele alınabilir. Başta savaş olmak üzere geçinme derdi ya da birçok probleme karşı, bir devletin başka bir devlete ait kişiye vermiş olduğu sığınma hakkıdır.

Böyle durumlarda bireyin sığınma hakkı elde edebilmesi için geçerli bir sebebi olmalıdır. Böylece yapılan iltica üzerinden kişi o ülkede belirli bir süre için sığınma imkânı elde eder. Zaman içerisinde ise bu durum kalıcı olarak da gerçekleşebilir.