Pratik Bilgiler İnternetim çekmiyor ne yapmalıyım? İnternet neden çekmez, çasıl çözülür?

İnternetim çekmiyor ne yapmalıyım? İnternet neden çekmez, çasıl çözülür?

Paylaş
İnternetim çekmiyor ne yapmalıyım? İnternet neden çekmez, çasıl çözülür?

İnternet problemi hemen hemen herkesin yaşadığı bir sorun olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle insanlar internet çekmediğinde ne yapması gerektiğini ve bu sorunu nasıl çözümleyeceklerini merak ederler. İnternet çekmemesi genelde kapsama alanından uzak olmak ya da çekim gücünün az olduğu yerlerde bulunmak durumlarında olur. İnternet çekmediğinde neler yapılmalıdır ve nasıl çözülmesi gerekir? İşte, tüm detaylar.

Teknoloji çağında olmamıza rağmen bazen telefonlarda ya da evde internetin çekmediği durumlar olur. İnternet çekmediğinde modeme yaklaşmak ve ağ ayarlarını kontrol etmek gerekmektedir. 

Haberin Devamı

 

 İNTERNETİM ÇEKMİYOR NE YAPMALIYIM?

İnternet herkes tarafından kullanılan bir teknolojidir ve günümüzde de her şey internet sayesinde hızlı bir şekilde çözülür. İnternete alışmış olan herkes interneti çekmediğinde işlerinde aksama yaşar. Bu nedenle internetin çekmediği durumlarda yapılması gerekenler de birçok kişi tarafından merak edilir. İnternetin çekmediği durumlarda ayarlardan ağ ve internet ayarlarına girerek kontrol sağlamak gerekir.

Mobil veriyi açtığınızda eğer internet varsa bu durumda WİFİ internetinizde sorun var demektir. Bu gibi durumlarda WİFİ ayarlarına bakmak ve ayarlarda sorun varsa interneti kapatıp açmak gerekir. WİFİ sinyal alanı dışında olmak da internetin çekmemesine neden olabileceği için modemle aranızdaki mesafeyi değerlendirmeniz gerekir. Bağlantı kablolarının kontrol edilmesi de internetin çekmesi için önemlidir.

Haberin Devamı

İNTERNET NEDEN ÇEKMEZ?

İnternet çekmediği zaman insanların sosyal hayatlarında bazı aksamalar meydana gelebilir. Özellikle de günümüzde birçok iş internet üzerinden yürütüldüğü için internet dünyada önemli bir teknoloji kabul edilir. Eğer telefon internetiz çekmiyorsa kullandığınız operatör ile ilgili bir sorun olabilir.

Bunun için operatörünüzün müşteri hizmetlerini arayabilir ve herhangi bir sorun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Eğer büyük bir problem yoksa kapsama alanı dışında ya da çekmeyen bir yerde bulunuyor olabilirsiniz.

Bunun için daha merkezi yerlerde bulunabilir ya da WİFİ internetleri kullanmayı tercih edebilirsiniz. WİFİ internetlerin çekmemesi ise genelde bağlantı problemlerinden kaynaklandığı için ayarlardan bunu kontrol etmek gerekir. İnterneti modemden kapatıp açmak da internetin gelme süresini hızlandırabilir.

NASIL ÇÖZÜLÜR?

Eğer internetiniz çekmiyorsa modemin yerini değiştirebilir ve daha yakınınızda bir yerde konumlandırabilirsiniz. Modem yazılımının güncel olması ve bağlantı kablolarının doğru takılması da önemlidir. Eğer internet hala çekmemeye devam ederse güçlendirici ve sinyal dağıtıcılardan yararlanmak da mümkündür.

Haberin Devamı

Mobil veri açık olmasına rağmen telefonda internetiniz çekmiyorsa genelde bu durumda internet kotası dolmuş olur. İnternetiniz varsa ve çekmiyorsa bu durumda operatörlerin çekmediği yerlerde bulunuyor olabilirsiniz. İnterneti kapatıp açarak kendini güncellemesini de sağlayabilirsiniz.