Pratik Bilgiler Kaybolan telefon nasıl bulunur? Çalınan telefon nereden bulunabilir?

Kaybolan telefon nasıl bulunur? Çalınan telefon nereden bulunabilir?

Paylaş
Kaybolan telefon nasıl bulunur? Çalınan telefon nereden bulunabilir?

Gelişen teknoloji ile kaybolan telefonları bulmak mümkün hale gelmiştir. Telefonu bulmak ya da takip ederek çalınmasını önlemek mümkündür. Telefon alınsa dahi telefonu kilitleyebilir ve izinsiz bir şekilde kullanılmasını da engelleyebilirsiniz. Kaybolan telefon nasıl bulunur ve çalınan telefonun bulunma yöntemleri nelerdir sizler için derledik.

Telefonun modeline göre farklı bazı yöntemler ile çalınan ya da kaybolan telefonu bulmak mümkündür. Çalınan telefonun kullanılmasını engellemek de günümüz teknolojisinde mümkündür.

Kaybolan telefon nasıl bulunur?

Tüm dünyada ve ülkemizde gelişen teknoloji sayesinde telefonu bulmak ya da takip etmek mümkün hale gelmiştir. Çalınan telefonun izinsiz şekilde kullanılmasını önlemek de mümkündür. Bunun için birçok uygulama vardır ve telefonunuza uygun olan programı indirebilirsiniz. ISO ya da Android işletim sistemine sahip olan telefonlar için farklı yöntemler vardır. Cihazın bulunması için farklı bir cihaz kullanarak yardım alabilirsiniz. Eğer ISO işletim sistemine sahip telefonunuz kaybolursa iCloud üzerinden telefonunuzu rahatlıkla bulabilirsiniz.

Eğer iphone telefonu farklı bir iphone ya da ipad üzerinden bulmak isterseniz iphone'umu bul uygulamasını açmanız gerekir. Sonrasında icloud bilgilerinizi girerek sisteme giriş yapmalı ve sizin olan cihaza giriş yapmalısınız. İşlemler menüsüne girerek cihazınızdan ses çıkmasını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında cihazınızdaki tüm bilgilerin silinmesini sağlayabilir ya da ekranda farklı bir numara görünmesine de sebep olabilirsiniz.

Çalınan telefon nereden bulunabilir?

Eğer çalınan telefonunuz iphone model bir telefonsa icloud üzerinden de işlem yapabilirsiniz. Bunun için icloud sitesine girmeli ve sisteme giriş yapmalısınız. Sonrasında iphone bul seçeneğine tıklamalı ve tüm cihazlar menüsünü açmalısınız. Önünüze çıkan cihazların için kaybolan ya da çalınan cihazınızı seçin. Bu alandan da cihazınızdan yüksek bir ses çıkmasını sağlayabilir ve harita uygulamasından da telefonunuzun nerede olduğunu bulabilirsiniz.

Eğer isterseniz telefondaki tüm uygulama ve bilgileri de bu yöntem ile silebilirsiniz. Bu yöntemleri kullanmak için öncelikle iphone telefonunuzdan iphoneumu bul özelliğini aktifleştirmeniz gerekir. Güncel icloud bilgilerinizi de unutmamalısınız.

Android kaybolan veya çalınan telefon nasıl bulunur?

Cihazın şifresini unuttuğunuzda ya da kayıp ve çalıntı gibi durumlarda Finf My Mobile hizmetini kullanabilirsiniz. Bunun için ayarlar bölümünden Find My Mobile özelliğini aktifleştirmelisiniz. Ayrıca bu özellik için cihazın internete de bağlı olması gerekir. Bu yöntem ile android telefonları rahatlıkla bulabilirsiniz. İnternet üzerinden bulmak için google cihazımı bul internet sitesini açmalı ve google hesabınıza giriş yapmalısınız.

Sol ekranda çıkan cihazların içinden kendi cihazınızı seçin. Bu alandan harita ile telefonunuzun nerede olduğunu bulabilir ya da telefonunuzdaki tüm verileri silebilirsiniz. Ayrıca kilit ekranınıza bir yazı yazabilir ya da numara girebilirsiniz. Telefonu bulmak için google hesabının açık olması gerekmektedir. Google cihazımı bul uygulaması için de konum servislerinin mutlaka açık olması istenir. Cihazın ID bilgilerini de biliyor olmanız gerekir.

Haberin Devamı