Pratik Bilgiler L ile başlayan kelimeler nelerdir? L harfi ile başlayan sözcükler listesi...

L ile başlayan kelimeler nelerdir? L harfi ile başlayan sözcükler listesi...

Paylaş
L ile başlayan kelimeler nelerdir? L harfi ile başlayan sözcükler listesi...

Dilimizde l harfi ile başlayan kelimelerin sayısı 628 tanedir. L harfi ile başlayan kelimelerin sayısı diğer birçok harfe göre azdır. L ile başlayan kelimelerin bazıları herkes tarafından bilinirken bazıları da bilinmez. L ile başlayan kelimeler nelerdir? İşte, tüm detaylar.

L ile başlayan kelimeler arasında lastik, lakap, lavaş, langırt, lavanta, loş, labirent gibi kelimeler vardır. En çok kullanılan sözcükler arasında ise lise, lakap, lazer, limon, lokma, lüzum ve lokum gibi kelimeler vardır.

Haberin Devamı

 

İLE BAŞLAYAN KELİMELER NELERDİR?

L ile başlayan üç harfli kelimeler loş, lor, laz, laf, lef, lif kelimeleridir. 4 harfi olan l ile başlayan kelimeler de lapa, leke, lüks, lira, linç, link, logo, lise, lobi, lale, lama kelimeleridir. Beş harfi l ile başlayan kelimeler lüzum, lügar, lütuf, lokum, lokma, lodos, litre, limit, liman, likör, levha, levye, lavaş, lakin, lanet, lavuk, laçka, lağım ve latif kelimeleridir.

L harfi ile başlayan en çok kullanılan sözcükler ise lisans, lacivert, lösemi, liyakat, lojistik, limuzin, lokanta, liste, leblebi, lokum, lisan, lazım, lehim, lazer, lokma, lamba, lama, lens, lise, lira ve lif kelimeleridir.

Bazı harfler ile başlayan kelimeler çok bazılarıyla başlayanlar ile daha fazla olabilir. Dilimizde yalnızca ğ harfi ile başlayan herhangi bir kelimedir. Ğ dışında tüm harfler ile başlayan sözcükler vardır ve bu sözcükler dilimizde sık sık kullanılan sözcüklerdir.

Haberin Devamı

 

L HARFİ İLE BAŞLAYAN SÖZCÜKLER LİSTESİ...

3 harfli: lan, lakin, lor, leş, laz, leh, loş

4 harfli: lüks, leke, lens, lif, laik, lale, lama, lira, lobi, loca, logo

5 harfli: lüzum, lütuf, ladin, laçka, lahza, lakin, lakap, lanet, likör, limit, linet, liste, lirik, lokal, lodos, lümen, lüfer

6 harfli: lütfen, lüleli, lokman, lösemi, losyon, lohusa, lokavt, lojman, lisans, lityum, lisesi, lahika, laleli, lahana, laktoz, lekeci, lekeli, levent, lezzet, libera, likide, linyit,

7 harfli: lüzumlu, lüferci, lokmacı, lavanta, lağımcı, lakayıt, lalaık, lakırtı, limoncu, levazım, liberal, lehçeci, lalezar, lanetli, listeci, lafazan

8 harfli: lüzumsuz, limonluk, lunapark, lacivert, labirent, lahmacun, lambasız, lastikli, lekeleme, lezzetli, lambalık