Pratik Bilgiler Never give up ne demek, Türkçesi nedir? Never give up ne için kullanılır?

Never give up ne demek, Türkçesi nedir? Never give up ne için kullanılır?

Paylaş
Never give up ne demek, Türkçesi nedir? Never give up ne için kullanılır?

Never give up, sıklıkla kullanılan bir İngilizce cümledir. Özellikle kullanım alanından dolayı insana güven vermektedir. Bu bakımdan Never give up cümlesinin ne anlama geldiğini öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla günlük olarak kullanabilirsiniz. Never give up ne demek? Ne anlama gelir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Never give up, İngilizce bir cümledir. Bu nedenle dilimize İngilizceden geçmiştir. Never give up cümlesinin anlamı ise, asla vazgeçme ya da vazgeçmeyin anlamına gelmektedir

Haberin Devamı

NEVER GIVE UP NE DEMEK, TÜRKÇESİ NEDİR?

İngilizce dilinde sıklıkla ve yaygın olarak kullanılan never give up cümlesi, iki anlam ifade etmektedir. İlk olarak " never " kelimesi hiç ya da asla anlamına gelir. İkinci olarak " give up " pes etmek anlamına gelmektedir. Never give up ise asla pes etme, asla vazgeçme olarak kullanılmaktadır.

NEVER GIVE UP NE İÇİN KULLANILIR?

Never give up, genelde bir kişiye motive etmek için kullanılan bir cümledir. Birine vereceğiniz özgüven, onu başaramayacağı bir işte, kendine güvenmesini ve azmini arttırabilir. Karşınızdaki kişiye never give up yani asla pes etme demeniz, sizden güç almasını sağlayacaktır.

Genelde motive edici bir cümle olduğu için, hem şarkılarda, hem dövme olarak, hem de kendinizi ya da bir başkasını motive etmek amaçlı kullanabileceğiniz muazzam bir cümledir.

Haberin Devamı

NEVER GIVE UP CÜMLESİNE ÖRNEKLER

Never give up on your dream - Hayalinden asla vazgeçme.

When you have children, you can never give up, no matter what. - Ama çocuğun oldu mu, asla pes edemezsin ne olursa olsun.

Never give up till you're up. - Başarana kadar asla vazgeçme.

No matte what happens, you should never give up hope. - Ne olursa olsun asla umudunu kesmemelisin.

I work hard and, I never give up anything. - Sıkı çalışırım ve ben asla hiçbir şeyden vazgeçmem.

You never give up on anything, No matter the odds, the cost, the pain. - Asla hiçbir şeyden vazgeçmezsin. İhtimalleri, bedelleri, acıları ne olursa olsun.

And never one to give up on anything. - Hiçbir zaman hiçbir şeyden vazgeçmemişti.