Pratik Bilgiler Nezih nedir? Nezih ne demek TDK? Nezih sözlük anlamı...

Nezih nedir? Nezih ne demek TDK? Nezih sözlük anlamı...

Paylaş
Nezih nedir? Nezih ne demek TDK? Nezih sözlük anlamı...

Günümüzde birçok kelime aktif olarak günlük hayatta kullanılmaktadır. Bunların bir kısmı yabancı dillerden dilimize geçen Arapça, Fransızca gibi kökenlere sahip olan kelimeler olsa da bir kısmı da eski Osmanlı ya da eski Türkçe kelimelerden olabilir. Nezih de Arapça kökenli olup dilimize yerleşen ve yaygın olarak kullanılan kelimelerden biridir. Nezih Nedir? Nezih Ne Demek Tdk? Nezih Sözlük Anlamı hakkında merak edilen tüm detaylar.

Nezih kelimesi, günlük hayatta sık kullanılan kelimelerden biridir. Arapça kökenli olduğu bilinen nezih kelimesi, kelime olarak uyandırdığı çağrışımda da olduğu gibi temiz, temiz ahlaklı, ferah anlamına gelir. Arap kökenli olsa da dilimize yerleşmiş ve yaygınlaşmış bir kelimedir.

Haberin Devamı

NEZİH NEDİR?

Nezih kelimesi, hem günlük hayatta hem de kitaplarda sık sık rastlanan kelimelerden biridir. Sıfat olarak daha yaygın kullanılan nezih kelimesi, kelime kökeni açısından Arapça kökenlidir. Arapça nezih kelimesinin anlamı temiz, dürüst, saf gibi anlamlara gelerek kullanılır.

Nezih kelimesi kullanılırken doğru bir ifadede kullanılması önemlidir. Nezih kelimesinden sonra genellikle bir isim kullanılarak o ismin özelliğini belirtme sağlanır. Arapça da nzh kökünden gelen nazih olarak kullanılmaya başlanmış, zamanla Türkçeye nezih olarak geçmiştir.

NEZİH NE DEMEK TDK?

Türk Dil Kurumu, birçok kelimenin doğru anlamı ve doğru yazımı konusunda en doğru ve net bilgiyi verir. Nezih kelimesi de Tdk’ya göre saf, temiz anlamlarına gelir. Arapça kökenli olması da dilimize yerleşmesi açısından bir sorun yaratmayarak uzun yıllardır aktif olarak kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Nezih insan dendiğinde, temiz, saf ve güvenilir insan anlamında sıfat olarak kullanılır. Nezih mekan ise o mekanın gidilebilecek temiz, sade ve uygun bir ortam olduğunu gösterir.

NEZİH SÖZLÜK ANLAMI

Nezih, sözlük anlamına bakıldığında ilk çıkan anlam; temiz ahlaklı, lekesiz ve saf olması gibi anlamlara sahiptir. Nezih kelimesi kullanıldığı cümlede olumlu bir durumu belirtmek istendiğinde tercih edilir. Nezih kelimesi yaygın olarak sıfat niteliğinde bir ismi nitelemek açısından kullanılır.

Nezih ortam dendiğinde o ortamın gidilebilecek ve sosyalleşilebilecek bir ortam olduğu anlaşılır. Nezih kelimesi Arap kökenli bir kelime olmasına rağmen uzun yıllardır dilimize yerleşmiş ve yer etmiştir. Dolayısıyla da konuşma dilinde de yazım dilinde de sık sık tercih edilir.