Pratik Bilgiler October hangi ay? October Türkçesi ve kısaltması nedir?

October hangi ay? October Türkçesi ve kısaltması nedir?

Paylaş
October hangi ay? October Türkçesi ve kısaltması nedir?

October, İngilizce aylardan biridir. Özellikle İngilizce öğrenmek isteyen kişiler ayları öğrenirken October ayını da bu aylar içinde mutlaka öğrenmelidir. İngilizce öğrenmede temel konulardan biri olan aylar, aslında en kolay başlangıç konularındandır. İngilizce aylar, ilkokul derslerinden itibaren öğretilmeye başlanmaktadır. October hangi ay ve Türkçesi nedir? İşte, tüm detaylar.

October, İngilizce bir ayın ismidir. Aylar içerisinde 10. sıradır. Aslında herkesin aşina olduğu bir konudur. Ancak yine de tekrar edilerek aylar, daha rahat öğrenilebilir. Türkçe de aylar belli bir sıralamalıdır. İngilizcede de bu sıralama aynı şekildedir.

Haberin Devamı

 

OCTOBER HANGİ AY?

Aylar, mevsimlerin habercisidir. Her mevsim üç aydan oluşur. Toplamda 12 ay bulunmaktadır. October da bu aylardan biridir. October, aylar içerisinde 10. sıradadır. Bu sıralama İngilizcede de Türkçede de aynı şekildedir. Türkçe olarak aylar sıralaması şu şekildedir; Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık.

İngilizce olarak ise aylar sıralaması şu şekildedir; January, February, March, April, May, June, July, August, September, October, November, December.

Burada her iki aylar sıralamasına bakılırsa 10. sırada October, Ekim ayına gelmektedir. Bu durumda October, Ekim ayıdır. İngilizcede ayların belirtilme şekli Türkçeye göre daha farklıdır. Yani 10 Ekim olarak İngilizce yazmak istenirse 10 October olmaz. October 10 şeklinde ifade edilmelidir. Önce ay sonra gün şeklinde yazılır. 

Haberin Devamı

 

OCTOBER TÜRKÇESİ VE KISALTMASI NEDİR?

October, Türkçesi Ekim demektir. October, bir ay ismidir. Kısaltması ise Oct şeklindedir. İngilizce de her ayın bir kısaltması vardır. Harf sayısı fazla olan ayların daha kolay kullanımı için aylar, kısaltmaları olarak cümle içinde kullanılabilir. Ayrıca kısaltmaları daha çok takvimlerde kullanılmaktadır. Takvimlerde daha sınırlı alan bulunduğu için ve hepsini bir arada görmek adına ayların kısaltmaları tercih edilmektedir.

İngilizce öğrenmek isteyen kişiler de ayları öğrenerek işe başlayabilir. Öğrenme esnasında sadece yazılışı ile değil okunuşları ile de öğrenmek gerekir. October okunuşu ise şöyledir; ok - to - bır. Öğrenmek isteyenler için örnek cümle içinde kullanıma bakalım;

 It was very cold in October last year.