Pratik Bilgiler Şanlıurfa haritası: Şanlıurfa ilçeleri nelerdir? Şanlıurfa hangi bölgede yer alır?

Şanlıurfa haritası: Şanlıurfa ilçeleri nelerdir? Şanlıurfa hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Şanlıurfa haritası: Şanlıurfa ilçeleri nelerdir? Şanlıurfa hangi bölgede yer alır?

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Şanlıurfa Türkiye'nin önemli şehirleri içerisinde gelir. Aynı zamanda bölgenin gelişim gösteren şehirlerinden biridir. Şanlıurfa Haritası: Şanlıurfa ilçeleri nelerdir? Şanlıurfa hangi bölgede yer alır? Şanlıurfa hakkında merak edilen tüm detaylar.

Toplamda 13 tane ilçesi bulunan Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu Bölgesi şehridir. 3 tane farklı merkez ilçesi olması ile beraber etrafında toplanmış 10 tane ilçeye sahiptir. Diğer yandan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin gelişimi gösteren önemli şehirleri içerisinde yer aldığını söylemek mümkün. Üstelik antik dönemden günümüze ulaşmış önemli tarihi ve kültürel yapıya da sahiptir.

Haberin Devamı

 

ŞANLIURFA HARİTASI: ŞANLIURFA İLÇELERİ NELERDİR?


 Şanlıurfa toplamda 13 tane ilçeden oluşan bir şehir olarak ön plana çıkar. Bu şeylerden 3 tanesi merkez olarak ele alınır. Merkezin çevresini toplamış 10 tane ilçesi ile beraber değerlendirilir. Her bir ilçe hem ekonomik açıdan hem de yüzölçümü ve nüfus bakımından farklılık yaratmaktadır.

 - Eyyübiye, merkez ilçe

 - Haliliye, merkez ilçe

 - Karaköprü, merkez ilçe

 - Akçakale

 - Bilecik

 - Bozova

 - Ceylanpınar

 - Halfeti

 - Harran

 - Hilvan

 - Siverek

 - Suruç

 - Viranşehir

Bu isimleri doğrultusunda verilen farklı ilçeleri üzerinden Şanlıurfa şehri tanımlanır. Aynı zamanda uzun yıllardır farklı uygarlıkları ev sahipliği yapmış en önemli turistik şehirlerden biridir. Zira gelip görülmesi gereken pek çok önemli tarihi ve kültürel dokuya sahip olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı

 

ŞANLIURFA HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Şanlıurfa Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Aynı zamanda Türkiye'nin sınır bölgesinde bulunan bir şehir olduğunu söylemek mümkündür. Yani Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en güney kısmında bulunmaktadır.

Bugün ile güvenlik ve bölgesel noktada önemli bir şehir olarak ön plana çıkar. İlçeleri ise bu sınıra bağlı olarak 3 tane merkez ilçenin etrafında toplanmış şekilde öne çıkar. Bölgenin her geçen zaman gelişim gösteren önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade etmek mümkün.

 

ŞANLIURFA ŞEHRİNİN EKONOMİK FAALİYETLERİ NELERDİR?

Ağırlıklı olarak tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olan Şanlıurfa, aynı zamanda Turizm noktasında oldukça önemlidir. Çünkü başta Göbeklitepe olmak üzere Balıklı Göl ile birlikte Urfa Kalesi gibi mutlaka görülmesi gereken özel yerlere sahiptir.

 Özellikle de Göbeklitepe tarihin ilk ibadet alanlarından biri olarak, her sene yerli ve yabancı yoğun şekilde turist çeker. Aynı zamanda şehir enerji ve hayvancılık noktasında da ilerleme göstermiştir. Tekstil ve gıda sektörü üzerinden imalat sanayisi bakımından yine önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün.