Pratik Bilgiler Yasa eş anlamlısı nedir? Yasa kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Yasa eş anlamlısı nedir? Yasa kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Yasa eş anlamlısı nedir? Yasa kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Yetkili organlar tarafından meydana getirilen hukuk kuralları yasa olarak bilinmektedir. Özellikle toplumun medeni ve özgür, eşit bir şekilde haklarını savunarak yaşaması için öne çıkan kanunlardır. Aynı zamanda yasa kelimesi eş anlamlı olarak da yine kanun sözcüğü üzerinden değerlendirilir. Yasa eş anlamlısı nedir? Yasa kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? Kanun kelimesinin karşılık olan gelen eş anlamlı sözcükler hakkında merak edilenler.

Anayasa çerçevesinde ele alınan ve yetkili organlar kapsamında hazırlanmış olan kanunlar yasa anlamına gelmektedir. Toplumda belli unsurları düzene sokmak ve bunları insan haklarını koruyarak gerçekleştirme noktasında yapılan kanunlardır. Aynı zamanda yasa ile beraber kanun kelimeler de yine taşıdığı aynı anlam eşliğinde öne çıkar.

Haberin Devamı

YASA EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Yasa kelimesi için kullanılacak olan alternatif eş anlamlı sözcük kanun sözcüğüdür. Aynı anlama gelmeleri ile beraber anayasa içerisinde bulunan ve insan haklarını koruyan yapılardır. Madde halinde öne çıkan yasa aynı zamanda kanun kelimesi ile birlikte eş anlamlı olarak değerlendirilir. Özellikle medeni toplumların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için en önemli maddelerdir. Diğer yandan insan haklarını eşit oranda koruyan yasa, kanun kelimesi kapsamında aynı anlamı ile kullanılabilir.

YASA KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Yasa kelimesinin eş anlamlısı kanun sözcüğü olarak ifade edilir. Özellikle aynı anlamları kapsamında anayasada bulunan maddeler olarak ön plana çıkar. Bu maddeler eşitlik ve insan hakları ile beraber kamu düzenini koruyan yapılardır. Bu aynı anlam eşliğinde hem yazı hem de kanun kelimeleri Türk Dil Kurumu üzerinden değerlendirilir.

Haberin Devamı

YASA KELİMESİ İÇİN EŞ ANLAMLI SÖZCÜK İLE CÜMLELER

Eş anlamlı sözcük kapsamında yasa kelimesi yerine kanun sözcüğünü değerlendirmek mümkün. Bu bağlamda tek başına ya da cümle içerisinde kullanılabilir. Günümüzde özellikle kanun kelimesinin daha fazla ifade edildiğini söylemek gerekir. Ancak yine de yasa kelimesi de yine amaca uygun farklı yerlerde değerlendirilir.

Bizim haklarımız kanun kapsamında korumaya alınmıştır.

Bu konu hakkında kanunda böyle bir madde geçmiyor.

Medeni toplumlarda yaşıyorsak kanunlara uymak zorundayız.

Bu şekilde pek çok farklı örnek cümle ile birlikte yasa sözcüğünün yerine kanun kelimesi kullanılabilir.