Seyahat Çanakkale haritası: Çanakkale ilçeleri nelerdir? Çanakkale hangi bölgede yer alır?

Çanakkale haritası: Çanakkale ilçeleri nelerdir? Çanakkale hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Çanakkale haritası: Çanakkale ilçeleri nelerdir? Çanakkale hangi bölgede yer alır?

Çanakkale, özellikle maneviyat sebebi ile yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekmektedir. Çanakkale hakkında merak edilen pek çok soru bulunmaktadır. Bu soruların başında ise Çanakkale Haritası, Çanakkale ilçeleri nelerdir? Çanakkale hangi bölgede yer alır? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Ege ve Marmara Denizini birbirine bağlayan Çanakkale ili, stratejik bir konuma sahip olmasıyla bilinir. Şehrin ekonomik faaliyetleri tarım ve ticaret olarak öne çıkar.

Haberin Devamı

Çanakkale aynı zamanda, şehitlere ve destanlara ev sahipliği yapması ile dikkat çeken bir ildir. Türkiye'nin en büyük 40. Şehridir. Çanakkale Destanı ile popülerliği dünyaya ulaşan ve Çanakkale'ye bağlı olan Gelibolu Yarımadası ise 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde pek çok ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

ÇANAKKALE HARİTASI

Türkiye'nin kurtulması döneminde önemi en yüksek savaşların yapıldığı ve en mühim mücadelelerin verildiği Çanakkale ili, eşsiz kahramanlık hikayelerinin yazıldığı bir şehirdir. Aynı zamanda Çanakkale; Anadolu'nun kuzeybatı tarafında, Ege ve Marmara Bölgesi dahilinde yer aldığı bir şehir olarak geçer.

Çanakkale; Balıkesir, Tekirdağ ve Edirne şehirlerine komşu bir ildir. Çanakkale; Türkiye'nin 40. büyük şehri olarak belirtilmiştir.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE İLÇELERİ NELERDİR?

Çanakkale ilinde toplam 11 ilçe ve 576 köy yer almaktadır. 90 binlik nüfusu ile en kalabalık ilçesi ise Biga'dır. Biga ilçesini takip eden Çan ilçesinin nüfusu 48.460 olarak geçer. Çanakkale şehrinin en az nüfusa sahip ilçelerine bakıldığında ise Eceabat, Bozcaada ve Gökçeada olduğu görülür.

Çanakkale iline bağlı olan Gökçeada, Türkiye'nin en büyük adasıdır. Gölleri, plajları ve kayalıkları ile ünlü bu adaya her yıl 100 binlerce turist gelmektedir. Gökçeada, Türkiye'nin en büyük milli parkları arasında olan Sualtı Milli Parkı'na da ev sahipliği yapmaktadır.

Türkiye'nin önemli bir diğer adası Bozcaada da Çanakkale şehrine bağlıdır. Bu ada, içinde köy olmayan tek ilçe olarak öne çıkmaktadır. Ayazma plajı ve Akvaryum Koyu adanın en fazla turist çeken yerleridir.

Şehrin en önemli ilçelerinden biri olan Gelibolu ilçesinde, Ilgar Deresi ve Kavak Çayı yer almaktadır.

 Çanakkale'nin sanayisi bakımından en gelişmiş ilçesi ise Çan'dır. Çan ilçesinde Türkiye'nin en büyük 5. terminali olan Termik santrali bulunmaktadır. Yakıt olarak ise bölgeden çıkarılan linyit kömürler kullanılmaktadır.

Çanakkale'nin diğer ilçeleri ise Ayvacık, Yenice, Bayramiç, Ezine ve Lapseki'dir.

ÇANAKKALE HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Çanakkale ilinin büyük bir kısmı Marmara Bölgesi'nde yer alır. Toprakların çoğunluğu Marmara Bölgesi'nde olsa da bir kısmı da Ege Bölgesine dahil olmaktadır. Genel olarak bakıldığında ise Çanakkale, Marmara Bölgesi'nin Güney Marmara Bölümü içerisinde yer aldığı bilinmektedir.

Haberin Devamı