Seyahat Cezayir nerede, haritası ve komşuları! Cezayir bayrağı, para birimi... Cezayir gezilecek yerler!

Cezayir nerede, haritası ve komşuları! Cezayir bayrağı, para birimi... Cezayir gezilecek yerler!

Paylaş
Cezayir nerede, haritası ve komşuları! Cezayir bayrağı, para birimi... Cezayir gezilecek yerler!

Dünyada yer alan ülkelerden biri de Afrika ülkeleridir. Afrika ülkeleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmayan birçok kişi vardır. Bu yüzden Afrika ülkeleri ve detayları ile ilgili internette oldukça fazla arama yapılır. Afrika ülkelerinden biri olan Cezayir'i de merak eden ve araştıran oldukça fazla insan vardır. Aynı zamanda bu ülkelere geziler düzenleyerek merak ettiklerini yerinde görenler de vardır. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Cezayir, konum olarak Kuzey Afrika'da yer alan ve dünyanın en büyük onuncu ülkesi olma özelliğine sahip bir ülkedir. Toplam yaklaşık 50 milyonluk nüfusu ile Afrika'nın da en kalabalık sekizinci ülkesidir.

Haberin Devamı

Cezayir Nerede, Haritası ve Komşuları

Cezayir ya da Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Akdeniz'de e Afrika kıtasında yer alan en büyük ülkedir. Toplam 2.381.741 kilometre kare alana sahip olan Cezayir, Sahra çölünün de birçok kısmını sınırları içerisinde bulundurur. 1200 km uzunluğunda olan bir sahil şeridine sahip olan Cezayir, Tunus ile komşudur.

En yüksek noktası ise Tahat zirvesidir. Akdeniz iklimi ve çöl ikliminin hakim olduğu Cezayir'de 1996 senesinden beri çift meclisli sistem vardır. Toplam 48 ile ayrılan Cezayir, hala en kalabalık ülkelerden biridir.

Cezayir Bayrağı, Para Birimi

Sol yarısı yeşil, sağ yarısı beyaz olan ve dikey olarak bölünmüş olan bayraklarında ortada kırmızı renkte hilal ve yıldız vardır. 3 Temmuz 1962 senesinden beri bu bayrak kullanılmaya başlanmıştır. Beyaz renk ruhta yer alan saflığı, yeşil renk ve kırmızı hilal ile yıldızlar ise İslamiyet’i simgeler.

Haberin Devamı

Kırmızı olmasının sebebi ise bağımsızlık için verilen savaşta dökülen kanların simgesidir. Cezayir'in para birimi birçok Afrika ülkesinde olduğu gibi dinardır. Şu anda 1 Cezayir Dinarı ortalama 0.14 Türk lirasına tekabül etmektedir.

Cezayir Gezilecek Yerler

Bir Afrika ülkesi olan ve oldukça fazla nüfusa sahip olan Cezayir de gezecek oldukça fazla ye vardır. Genelde bu alanlar taş ve duvar gibi eski yıllardan kalma kalıntılar olmakla birlikte doğal güzellikleri ve manzaraları da oldukça fazladır. Bu alanlardan bazıları:

  • Algiers
  • Oran
  • Constantine
  • Bejaia
  • Notre Dame Katedrali
  • Fort Santa Cruz
  • Timgad

Buralar ve daha fazla pek çok yer, Cezayir'de gezilip görülecek yerler arasında yer alır. Hem yerli turist hem de dünyanın birçok yerinden gelen yabancı turistler, Cezayir'in doğal güzelliğine ve yapılarına hayran olmaktadır.

Uzun yıllardır birçok topluma da ev sahipliği yapmış olan Cezayir topraklarında zaman aman geçmişten izler görmek de mümkün hale gelmiştir. Yolunuz Cezayir'den geçerse mutlaka birkaç gün ayırmalı ve gezmelisiniz.