Seyahat Madagaskar nerede, haritası ve komşuları! Madagaskar bayrağı, para birimi... Madagaskar gezilecek yerler!

Madagaskar nerede, haritası ve komşuları! Madagaskar bayrağı, para birimi... Madagaskar gezilecek yerler!

Paylaş
Madagaskar nerede, haritası ve komşuları! Madagaskar bayrağı, para birimi... Madagaskar gezilecek yerler!

Madagaskar, resmi ismiyle Madagaskar cumhuriyeti olan bir ada ülkesidir. Ülkeye adını vermiş olan ada ülkedeki en büyük dördüncü adadır. Madagaskar bir ada ülkesi olduğundan sınır komşusu yoktur. Madagaskar nerede, para birimi nedir, bayrağı nasıldır ve gezilecek yerleri nerelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bir ada ülkesi olan Madagaskar'ın herhangi bir sınır komşusu yoktur. Afrika'nın güneydoğusunda Hint okyanusunda bulunan Madagaskar bir ada devletidir.

Haberin Devamı

MADAGASKAR NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI!

Afrika'nın güney kısmında ve Hint okyanusunda yer alan Madagaskar bir ada ülkesi olarak kabul edilir. Ada ülkesi olduğundan ülkenin sınır komşusu da yoktur. Mozambik kanalı, adayla Afrika'yı ortadan ikiye ayırmaktadır.

Madagaskar coğrafi olarak bakıldığında Afrika kıtasının bir parçası olarak görülür. Madagaskar 587.295 kilometrekarelik yüz ölçümü ile dünyadaki en büyük dördüncü ada olma özelliğine sahiptir.

MADAGASKAR BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Madagaskar bayrağı 1960 senesinde kullanılmaya başlanmıştır. Bayrak, beyaz, kırmızı ve yeşil renklerden oluşmaktadır. Bayrağın göndere çekine kısmında dikey olan beyaz şerit vardır ve bayrağın üçte birini kapsar.

Bayrağın kalanı eşit iki yatay şeritten üstte kırmızı, altta yeşil renk şeklinde tasarlanmıştır. Beyaz ile saflık, yeşil ile umut, kırmızı ile de egemenlik temsil edilmektedir. Madagaskar'da para birimi olarak Madagaskar Ariarisi kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

MADAGASKAR GEZİLECEK YERLER!

Nosy be adası: Ülkenin kuzeybatısında yer alan Nosy be adası, mavinin en güzel tonlarına sahip sahilleri ile ünlüdür. Dev deniz canlıları gözlemleme şansının olduğu adada yöresel yemekleri tadabileceğiniz restoranlar da vardır.

Ambohimanga: Sarayın çevresini saran duvarın yumurta akı ve limon ile hazırlanmış bir çimento ile yapıldığının bilinmesi gerekmektedir. 2001 senesinde UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmış olan Ambohimanga'da geleneksel kraliyet yerleşimini görmek ve üzerinde bulunduğu tepeye çıkmak mümkündür.

Baobab yolu: Enfes manzarası ile bölgeye gelen turistlerin ilgisini çeken bu yol 800 senelik Baobab ağaçlrı ile çevrelenmiştir. Tsiribihana ile Morondava arasında kalan bu yolda keyifli ve uzun bir yürüyüş yapmak da mümkündür.

Antsiranana: Ülkedeki üçüncü büyük liman olan Antsiranana, ayrıca dünyadaki en güzel üçüncü körfez olarak da bilinmektedir. Diego Suarez ismiyle de bilinen bu alan 500 senelik Baobab ağaçlarının bulunduğu Sugar loaf adası ile ünlüdür.

Isalo ulusal parkı: Bölgedeki doğal yaşamı keşfetmek isteyenlerin ziyaret ettiği yerlerden biri olan ulusal parkta kaplumbağaları, lemur ve bukalemunları görmek mümkündür. Kamp ve doğa yürüyüşleri için de elverişli olan Isalo ulusal parkı turistlerin tercih ettiği ziyaret alanlarındadır.

Haberin Devamı