Seyahat Malavi nerede, haritası ve komşuları! Malavi bayrağı, para birimi... Malavi gezilecek yerler!

Malavi nerede, haritası ve komşuları! Malavi bayrağı, para birimi... Malavi gezilecek yerler!

Paylaş
Malavi nerede, haritası ve komşuları! Malavi bayrağı, para birimi... Malavi gezilecek yerler!

Malavi, resmi adı ile Malavi Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Afrika kıtasının güneydoğu bölümünde yer alan Malavi'nin, denize kıyısı bulunmamaktadır. Peki, Malavi nerede? Malavi haritası neleri kapsar? Malavi komşuları hangi ülkeler? Malavi bayrağı hangi renk? Malavi para birimi nedir? Malavi gezilecek yerler nelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Malavi, 6 Temmuz 1964 tarihinde Birleşik Krallık’tan bağımsızlığını kazanmış ülkeler arasında yer almaktadır. Ülkenin başkenti Lilongwe olmaktadır.

Haberin Devamı

MALAVİ ÜLKESİ NEREDE?

Denize kıyısı olmayan bir kara ülkesi olan Malavi, Afrika kıtasının hemen güneydoğu kısmında yer almaktadır. Birleşik Krallık'tan 1964 tarihinde ayrılan Malavi, o tarihten beri bağımsız bir ülke olmaktadır.

MALAVİ HARİTASI

Malavi uzun ve dar topraklara sahip olmakla birlikte 118.484 km²'lik toprakları kapsamaktadır. Toprakların büyük bir kısmı ormandan ve sulak alandan oluşurken, bir kısmı da tarım alanından ve meradan oluşmaktadır.

MALAVİ KOMŞULARI

Malavi'nin kuzeyde Tanzanya, batıdaysa Zambiya ile komşu olduğu bilinmektedir. Güneydoğu ve güneybatıdaysa, Mozambik ile komşu konumunda olmaktadır.

MALAVİ BAYRAĞI

Malavi bayrağı, Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını kazandığı andan itibaren kullanılmaktadır. 2010 ve 2012 yıllarında yapılan anayasa değişikliklerinden dolayı kısa süreliğine başka bir bayrağın kullanıldığı bilinmektedir. Malavi bayrağı üç eşit parçaya bölen üç yatay şeritten meydana gelmektedir. Yukarıdan aşağıya siyah, kırmızı ve yeşil renkleri kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

MALAVİ PARA BİRİMİ

Dünyanın en az gelişmiş ülkelerinden biri olarak kabul edilen Malavi, Dünya Bankası gibi kuruluşlardan gelen fonlara bağımlı bir konumda olmaktadır. 1971 tarihinden beri Malavi Kvaçası resmi para birimi olarak kabul edilmektedir. Malavi Rezerv Bankası tarafından dağıtılan Malavi Kvaçası, ülkenin her yerinde geçmektedir. Malavi ekonomisi, tarıma dayalı olmaktadır.

MALAVİ GEZİLECEK YERLER!

Her ne kadar Malavi dünyanın en fakir ülkelerinden biri olarak kabul edilse de kültürel dokusu ve göz kamaştırıcı manzaraları ile keşfedilmeyi beklemektedir. Ülkenin yaklaşık beşte birini oluşturan Malavi Gölü, eğlence dolu zamanlar geçirilmesine imkan tanımaktadır. En popüler turizm bölgesi olan Nkhata Bay, her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Uzun yürüyüşlere ve doğa gezilerine meraklı olanlar, Nyika Milli Parkı dolaşırken zevk almaktadır. Ülkeye tatil amacı ile gelenlerin gözde ziyaret noktalarından biri Likoma Adası olmaktadır. Malavi'ye seyahat etmeyi düşünenler uçak gibi ulaşım araçlarını kullanmaktadır. Türk vatandaşlarından Malavi ülkesi vize talep etmektedir. Yolculuk öncesi vize işlemlerinin tamamlanmış olması gerekmektedir. Malavi Gölü nedeniyle deniz taşımacılığı da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Haberin Devamı