Seyahat Nijer nerede, haritası ve komşuları! Nijer bayrağı, para birimi... Nijer gezilecek yerler!

Nijer nerede, haritası ve komşuları! Nijer bayrağı, para birimi... Nijer gezilecek yerler!

Paylaş
Nijer nerede, haritası ve komşuları! Nijer bayrağı, para birimi... Nijer gezilecek yerler!

Nijer nerede olduğu ve nasıl bir yer olduğu merak edilmektedir. Nijer Cumhuriyeti olarak bilinen ülke, Afrika kıtasında bulunmaktadır. Nijer bayrağının il defa 23 Kasım 1959 Yılında göndere çeken bir ülkedir. Bayrağı üç farklı renkte şeritlerden oluşmaktadır. Her renk şerit farklı bir anlam ifade etmektedir. Nijer nerede, haritası ve komşuları! Nijer bayrağı, para birimi… Nijer gezilecek yerler! İşte, tüm merak edilen detaylar.

Nijer bir Afrika ülkesidir. Nijer, Cezayir ve Libya ülkelerine komşudur. Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi konumunda bulunmaktadır. Başkenti Niamey olan Nijer’ in komşuları arasında Mali, Çad ve Burkina bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Nijer Nerede?

Nijer Afrika kıtasında bulunan bir ülkedir. Bayrağı 3 farklı renkten oluşmaktadır. Başkenti ise Niamey olarak bilinmektedir. Turuncu beyaz ve yeşil renklerden oluşan bayrağının öyküsü de coğrafi tanımı olarak ifade edilebilmektedir.

Nijer Haritası ve Komşuları

Nijer, haritası, komşuları ve coğrafi olarak konumunu göstermektedir. Haritada Nijer ortada olarak görülmektedir. Başkent Niamey ise güney bölgesinde yer almaktadır. Nijer’in komşuları ise Kuzeyde Libya, doğuda Chad, batıda Algeria olarak görülmektedir. Güney batısında Mali, güneyinde Burkina Faso en alt bölgede benin ve güney doğuda ise Nijerya bulunmaktadır.

Nijer Bayrağı & Para Birimi

Nijer bayrağı yeşil beyaz ve turuncu renkleri yatay olarak taşımakta olup tam ortasında yuvarlak turuncu nokta bulunmaktadır. Bunlardan beyaz,

Haberin Devamı

Beyaz şerit, barış temsili olarak düşünülmüştür. Nijer ulusunun saf ve temiz oluşunu, suçluluk durumu bulunmadığını ifade etmektedir.

Turuncu renk, Nijer’in kuzey ve doğu bölgelerinde bulunan sahra çölünün sembolü olarak belirlenmiştir.

Yeşil renk ise en altta bulunarak ülkenin güney ve batısında bulunan yeşil vadileri temsil etmektedir.

Bayrağın beyaz bölümü tam ortasında bulunan turuncu Güneş simgesi ise Nijer halkını temsil etmektedir. Tam orta konumda bulunan güneş simgesi, derin anlam taşımaktadır. Nijer olası bir savunmaya ihtiyaç duyarsa halk bütün haklarını feda ederek ülkesini savunacağının ifadesidir.

Nijer’in para birimi, CFA Frangı yani yani Batı Afrika Frangı (XOF)olarak bilinmektedir. Resmi dili Fransızcadır.

Nijer Gezilecek Yerler Nelerdir?

Nijer gezilecek yerler bakımından çok zengin bir ülkedir. Başken Niamey, Zinder, Maradi, Abuja, Diffa ve Dosso şehirleri gezip görülmeye değecek güzelliktedir. Ayrıca Agadez, Bilma şehirleri de yerli ve yabancı turistlerin görmeden geçmek istemediği güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır.

Kurak iklime sahip olan Nijer, Temmuz –Ağustos aylarından en fazla yağışını almaktadır. Nijer nehri kıyısında konumlanan başkent Niamey’ de sıcaklık ortalamasının 30.6 santigrat derece olduğu bilinmektedir.