Seyahat Sinop haritası: Sinop ilçeleri nelerdir? Sinop hangi bölgede yer alır?

Sinop haritası: Sinop ilçeleri nelerdir? Sinop hangi bölgede yer alır?

Paylaş
Sinop haritası: Sinop ilçeleri nelerdir? Sinop hangi bölgede yer alır?

Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz kısmında yer alan Sinop, aynı zamanda Karadeniz'e kıyısı olan bir şehirdir. Ayrıca Sinop burnu ile birlikte Türkiye'nin en uç kuzey kısmı ile de ünlüdür. Sinop haritası: Sinop ilçeleri nelerdir? Sinop hangi bölgede yer alır? Sinop hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Boztepe burnu ile beraber karaya birleşme noktasında öne çıkar. Diğer yandan toplamda 9 ilçeye sahip olan şehir, pek çok açıdan oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

Bu kapsamda hem bir liman şehri hem de tarım ve hayvancılık noktasında öne çıkar. Tabii sanayi gelişimi ve ticaret açısından da her geçen zaman daha da güçlenen bir şehirdir.

SİNOP HARİTASI: SİNOP İLÇELERİ NELERDİR?

Farklı özellikleri ve yüzölçümü ile beraber nüfusu bakımından Sinop toplam olarak 9 tane ilçeye sahiptir. İlçeler Sinop'un merkezine bağlı şekilde etrafında sarmalanmış biçimde durur. Aynı zamanda Karadeniz'e bağlı olduğu için yarım ay şeklinde ilçeleri ön plana çıkar.

  • Sinop il merkezi
  •  Ayıncık
  • Boyabat
  • Dikmen
  • Durağan
  • Erfelek
  •  Gerze
  • Saraydüzü

Bu şekilde yukarıda verilen farklı isimlerle ilçeleri eşliğinde Sinop ön plana çıkar. Hem balıkçılık hem de hayvancılık ve tarım üzerinden önemli bir şehir olduğunu ifade etmek gerekir. İlçelerindeki nüfus merkeze göre daha az olması ile beraber aynı zamanda farklı nüfus sayılarına sahiptir.

Haberin Devamı

SİNOP HANGİ BÖLGEDE YER ALIR?

Sinop şehri Karadeniz Bölgesi'nde yer alır. Daha çok Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz kısmında olan bir şehirdir. Aynı zamanda Karadeniz'e kıyısı olan şehir, en uç kuzey kısmı olarak da ön plana çıkar. Bu sebepten dolayı Türkiye'de Kuzey burnu üzerine Sinop burnu şeklinde ifade edilmektedir. Bölgesel açıdan yoğun yağış alan bir yer olmasının yanı sıra, pek çok tarımsal noktada önemli bir şehirdir.

Onlar içerisinde fındık ile birlikte farklı tarım ürünleri ile öne çıkar. Boztepe burnunun kara ile birleşim noktasında yer alan Sinop Karadeniz Bölgesi'nin ayrıca en önemli şehirlerinden biridir. Yaklaşık olarak Karadeniz'in paralel açıdan orta kısmında yer aldığını söylemek mümkündür.

SİNOP EKONOMİSİ

Sinop şehrinin her ne kadar tarıma elverişli arazisi düşük olsa bile, en büyük gelir kaynağının tarım olduğunu söylemek gerekir. Hem sebze hem de meyvecilik konusunda ülke çapında önemli bir yer taşır. Bu kapsamda kestane, armut ve kiraz gibi yiyeceklerin yoğun şekilde üretildiğini söylemek gerekir.

Aynı zamanda buğday, arpa, mısır ve bezelye ile birlikte fasulye en çok yetiştirilen sebzeler içerisinde yer almaktadır. Ticari açıdan da faaliyetlerini her geçen zaman geliştiren bir şehir olarak öne çıkar.

Haberin Devamı