Seyahat Venedik nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Venedik hangi ülkede, nereye bağlı?

Venedik nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Venedik hangi ülkede, nereye bağlı?

Paylaş
Venedik nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Venedik hangi ülkede, nereye bağlı?

Olağanüstü atmosferi ile dikkat çeken Venedik, İtalya şehrinin en çok turist ağırlayan bölgelerindendir. Adriyakit'in hazinesi olarak da bilinen bu şehir, küçük adalardan meydana gelir. Tarih boyunca en önemli liman şehirlerden biri olan Venedik oldukça merak ediliyor. Venedik nerede? Gezilecek yerleri nelerdir? Venedik hangi ülkede? İşte, merak edilen tüm detayları derledik.

Deniz ticareti ile ön plana çıkan Venedik, İtalya'nın en özel şehirlerden biri. Etkileyici sanat eserleri, tarihi yapıları ve hareketli sokakları ile adeta İtalya'nın ruhunu yansıtıyor.

Haberin Devamı

Venedik Nerede?

Venedik Avrupa kıtasında yer almaktadır. İtalya, güney Avrupa ülkesidir. İtalya ülkesinin Veneto bölgesinin başkenti olarak da biliniyor. Venedik, İtalya'nın kuzeydoğusunda Adriyatik denizine açılan noktasında yer almaktadır.

Venedik'te Gezilecek Yerler Nelerdir?

Turizm cenneti olan Venedik, İtalya'yı tam olarak yansıtmıştır. Çok yoğun turist ziyaretçisi vardır. Piazza San Marco ve San Marco Bazilikası Venedik'in önemli yerleri arasındadır. Bu bölgeler mutlaka ziyaret edilmeli. Grand kanal, Venedik bölgesinin en büyük kanalıdır.

Şehri tanımak ve biraz keşfetmek için tekne turu yapılabilir. Meşhur Rialto Köprüsü, Venedik bölgesinin simgesidir. Murano ve Burano adaları da gezilecek önemli yerlerden birisidir.

Venedik Hangi Ülkede ve Nereye Bağlı?

Venedik, İtalya bölgesinde bulunmaktadır. İtalya'nın Veneto bölgesinin de başkentidir. İtalya tarihi dokusu, sanat galerileri ve tarihi eserlerle oldukça ünlüdür. Geçmişi yansıtan bir havası olan İtalya, Dünya'dan çok yoğun olarak turist ağırlamaktadır. Deniz otobüsü, su taksileri gibi ulaşım araçları bu bölgede mevcuttur.

Haberin Devamı

Venedik'te Ne Yenir?

Venedikte zengin bir mutfak kültürü vardır. Muazzam bir güzelliğe sahip olan bu şehir, güzelliğini mutfağa yansıtmış durumda. Spaghetti in Nero di Seppia (Siyah Spagetti), Risi e Bisi, Gelato (Dondurma), Mołéche (Yengeç Kızartması), Sarde in Saor, Baccala Mantecato, Tramezzini Tramezzino önemli yemeklerden bazılarıdır. Farklı yemek kültürü olan bu bölge, değişik yemek tariflerine sahiptir. Venedik'te çanta, eldiven, camdan hediyelik eşyalar, makarnalar hatıra olarak alınabilir.

Venedik Hakkında

Venedik'te yaşayan insanlar son derece sıcakkanlı ve iletişime açıklar. Turist olarak, önce kişi kendini tanıtmalı sonra iletişime geçmelidir.

Yazları oldukça sıcaktır. Venedik'te kış ayları ise ılık olarak geçiyor. Mayıs ve Eylül ayları bu bölgeye gelmek için ideal bir seçimdir. Hava özellikle daha sakin ve ılık olmaktadır.

Venedik'te alışveriş yapmak çok keyiflidir. Burada bulunan çok sayıda çeşitli mağaza ve alışveriş merkezleri vardır. Şehre ve ülkeye has birçok ürün bulmak mümkündür.