Yaşam 2015'in rekortmeni Samsung oldu!

2015'in rekortmeni Samsung oldu!

Paylaş
2015'in rekortmeni Samsung oldu!

Popüler analiz şirketi IDC, 2015 yılının son çeyreğine ait satış rakamlarını açıkladı

Samsung satış rakamları ile zirvede!

Haberin Devamı

Beklenildiği üzere tabloda önemli bir değişiklik görünmüyor. Samsung her zaman olduğu gibi akıllı telefon satışlarında rakamsal olarak önde. 2015 yılının son çeyreğinde Güney Koreli dev tam 85.6 milyon telefon satışı gerçekleştirmiş. Bu satış rakamı aynı çeyrekte pazar payının %21.4’üne denk geliyor. Bir önceki yılın rakamlarına göre satış rakamlarında %14’lük bir büyüme söz konusu.

Açık ara farkla gerek son çeyrek, gerekse yıl genelinde Samsung dünyanın en çok telefon satan markası. Ancak şirketin mali gücüne baktığımızda Apple’ın gerisinde. Bunun en büyük sebebi satış rakamının büyük bir bölümünün giriş seviyesi cihazlardan oluşması. Bu sorun, karlılık oranında düşüklüğe yol açıyor. Yani Samsung çok cihaz satıyor ancak az kar ediyor.

Haberin Devamı

İkinci sırada ise Apple var. Apple, 2015 yılının son çeyreğinde 74.8 milyon akıllı telefon satmayı başarmış. Bu başarı %18.7’lik bir pazar payına denk geliyor. Ancak Apple tarafındaki büyüme yok denecek kadar az. Bir önceki yıla oranla %0.4’lük bir büyüme gözlemlenmiş.

Üçüncü sırada ise Huawei’yi görüyoruz. Huawei, 2015 yılında en çok dikkat çeken akıllı telefon markası olmayı başardı. Marka, 32.4 milyon cihaz satarak %8.1 oranında bir pazar payını eline geçirdi. Bir önceki yıla oranla %37’lik büyüme takdir edilesi. Diğer markaların durumunu ve sıralamayı aşağıdaki tablodan görebilirsiniz.

Apple Watch için en iyi 10 kılıf ve koruma!