Artun Ünsal Haydarpaşa Gar Lokantası
HABERİ PAYLAŞ

Haydarpaşa Gar Lokantası

‘Gözlerinin içine başka hayal girmesin...’ Bantta Zeki Müren’in ölümsüz şarkısı, Haydarpaşa Gar Lokantası’nın işlemeli yüksek tavanlı, duvarları mavi çinili salonundan karşı Kadiköy rıhtımına bakıyoruz ve gerideki tren vagonlarına... Tarihi Gar, eski telaşından uzak yeni projeler nedeniyle geleceği bile sallantıda değil mi? Biz gene de bir zamanlar Ankara yolculuğu öncesinde babamızla annemizle birlikte geldiğimiz bir mekandayız.

Haydarpaşa Gar Lokantası

Nostalji bu olsa gerek. Asma yaprağında hellim peyniri ızgara, lakerda, iç cevizli zeytin salatası, az az tadalım hele... [[HAFTAYA]]Esat dededen torun Cenk’e, üç kuşaktır burasını Sözübir ailesi işletiyor. Kasada emektar Adil Özdoğan, yılların garsonu Recep Gül ve Ahmet Fırıncı da salonda koşuşturuyor. Ana yemeğim, kuzu şiş; değişmez garnitürü tava patates, pilav, bir dilim domates ve bir de sivri yeşil biberle. Geçmiş günler geçiyor bir şerit gibi. Keyifleniyorum kendimce. Hesap da çok makul.

Haberin Devamı

Haydarpaşa Gar Binası Kadiköyİstanbul Tel: (0216) 337 09 79.

FALAFEL VEGGIE

Fast food tarzı mekanlardan hoşlanıyor, üstelik yeşillik sever ya da vejetaryansanız, mönüsünde et bulunmayan Falafel Veggie tam size göre, City’s AVM’de sizi bekliyor. Özellikle, Mısırlıların pek sevdiği; haşlanmış nohut, kişniş, taze soğan, sarmısak tozu, tuz ve karabiber ile yoğrulup yağda kızartılan sebze topları ‘falafel’i öneririm.

Haydarpaşa Gar Lokantası

Yuvarlak taze pide içinde, yanında acı yeşil Meksika biberi ya da salsa sosu, tahinli veya hıyar sosuyla geliyor (9 TL). Tezgah arkasında Gürbüz ve Yücel Kür biraderlerden güler yüzlü servis. Genç girişimciler Feryal Zincirkıran ve ortağı Raffi Bey’in bu pırıl pırıl yerinde, dileyen humus, falafel ve mevsim salatasından oluşan vejetaryen tabaktan söyler (11 TL). Fast food ama, sebzeli, düşük kalorili; sonuçta doğal ve sağlıklı.

City’s AVM Nişantaşı-İstanbul Tel: (0212) 373 28 88.

SWİSSOTEL GAJA

‘İnce mutfak’ kaliteli malzeme, aşçılık becerisi, kusursuz servis, dekor ve varsa güzel bir manzara ister. Swissotel’in 14. katındaki Gaja Restaurant’da bunların hepsi var. Boğaz, Topkapı ve Adalara nazır, şık ve özenli bir ortam. Deneyimli restaurant müdürü Osman Cebe yönetiminde kusursuz servis. Mükemmel bir bar, mutfakda da yetenekli bir aşçıbaşı, William Mahi. Bu genç Fransız aşçı, zengin mutfağıyla ünlü Bask bölgesinin yaratıcı geleneğini adeta genlerinde taşıyor.

Haberin Devamı

Haydarpaşa Gar Lokantası

Ben özellikle, ‘Şefin istakoz salatası’na bayıldım: Bir tavada, önce tereyağında, taze limon suyu, ince kıyılmış arpacık soğanıyla çevrilen kabuğu ayıklanmış istakoz ayağı, konyakla flambe edildikten sonra büyük bir tabağa yerleştiriyor. Yanında minik minik dilimler, ne ararsanız var: Salatalık, enginar, bezelye, turp, mango, üzüm, kırmızı ve sarı biber, nar suyu jölesi, domates konfi ve kabak. Doğru, Gaja Restaurant pek ucuz sayılmaz. Gene de, senede bir, özel günler için, denemeye değer. Swissotel- Bayıldım Cad. Maçkaİstanbul Tel: (0212) 326 11 00.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder