Yemek Acı sos tarifi ve yapılışı - En güzel acı sos nasıl yapılır?

Acı sos tarifi ve yapılışı - En güzel acı sos nasıl yapılır?

Paylaş
Acı sos tarifi ve yapılışı - En güzel acı sos nasıl yapılır?

Acı severlerin tadına doyamayacağı ve günün her saati afiyetle yiyebileceği acı sos tarifi ve yapılışı, ister yemeklerde isterseniz de kahvaltıda kullanabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, en güzel acı sos nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız acı sos tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster yemeklerin yanına veya içine lezzet katması için isterseniz de kahvaltıda kullanabileceğiniz acı sos tarifi ve yapılışı, tahmin edilenden çok daha kolay ve lezzetli bir tarif. Peki, en güzel acı sos nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız acı sos tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ACI SOS TARİFİ

Acı sos malzemeler

  • 3 kilo domates
  • 1 kilo kapya biber
  • 15-20 diş sarımsak
  • 100 gram acı biber
  • 1,5-2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz

ACI SOS YAPILIŞI

  • Domatesleri ve ayıklanmış kırmızı biberleri robotta çekin.
  • Tuzu da ekleyerek büyük bir tencere içerisinde ocağa alın.
  • Kapağı açık bir şekilde fazla suyunu çekene kadar 1-1,5 saat kaynatın.
  • Minik minik doğradığınız acı biberleri, sarımsakları, karabiberi, şekeri, yağı ve sirkeyi de ekleyerek yarım saat kadar daha kaynatın.
  • Son olarak ince doğradığınız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Sıcakken kavanozlara boşaltıp yeni kapak ile kapatın ve ters çevirin.
  • 7-8 saat bekledikten sonra düzeltip serin bir yere kaldırabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler

  • Soslarınızı bir sonraki seneye kadar kullanabilmeniz için onları serin bir yerde saklayın.
  • Açıldıktan sonra ise buzdolabında saklayın.
  • Sosları sıcakken kavanozlara doldurun ve hemen ters çevirin.