Yemek Çikolatalı açma nasıl yapılır? Çikolatalı açma tarifi, yapılışı, malzemeler

Çikolatalı açma nasıl yapılır? Çikolatalı açma tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Çikolatalı açma nasıl yapılır? Çikolatalı açma tarifi, yapılışı, malzemeler

Günün her saati yenen çikolatalı açma tarifi, sabah kahvaltılarına lezzet kattığı gibi 5 çayının da en sevilen öğünü oluyor. Peki, çikolatalı açma nasıl yapılır? Küçükten büyüğe kimsenin karşı koyamayacağı çikolatalı açma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Kokusu bütün evi saracak çikolatalı açma tarifi yapılışı pratik, lezzeti enfes bir tarif. Peki, çikolatalı açma nasıl yapılır? Yedikçe yedirten çikolatalı açma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ÇİKOLATALI AÇMA TARİFİ

Çikolatalı açma malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un(6 ila 7 su bardağı kadar)

Arasına sürmek için;

  • 150 gr. tereyağı veya margarin
  • Sürülebilir kahvaltılık çikolata

ÇİKOLATALI AÇMA YAPILIŞI

  • Hamur için öncelikle su, süt, şeker ve maya karıştırılıp beş on dakika bekletilir.
  • Sonrasında sıvı yağ ve yumurta akı eklenip karıştırılır.
  • Ardından un ve tuz ilave edilip ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • 15 eşit beze hazırlanır üzerlerine birer tatlı kaşığı kadar yumuşamış tereyağı paylaştırılır.
  • İlk bezeden başlanarak hamur olabildiğince ince açılır üç kısmına çikolata sürülüp rulo sarılır.
  • Şekil verilip tepsiye dizilir. 20 dakika tepsi mayasından sonra yumurta sarısı sürüp üzerlerine haşhaş serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirilir.