Yemek Dana dil tarifi ve yapılışı - En güzel dana dil nasıl yapılır?

Dana dil tarifi ve yapılışı - En güzel dana dil nasıl yapılır?

Paylaş
Dana dil tarifi ve yapılışı - En güzel dana dil nasıl yapılır?

Güzel, lezzetli ve farklı bir tarif arayan kişiler dana dil yemeğini mutlaka denemelidirler. Çünkü bu nefis yemeğin tadına doyum olmaz. Ayrıca dana dili oldukça kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. Yararlı bir yemek türü olduğunu da bilmelisiniz. Sizlere Dana dil tarifi ve yapılışı - En güzel dana dil nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Dana dilin özel bir lezzet seçeneği olduğu dikkat çekmektedir. Çünkü bu lezzetli yemekten vazgeçemeyen kişiler vardır. Buda dana dili özel kılan bir unsurdur. Rahatça bulunabilen malzemeler ile danadili herkes pişirebilir.

Haberin Devamı

DANA DİLİ TARİFİ VE YAPILIŞI

Hazırlık aşaması: 30 dakika.

Pişirme aşaması: 60 dakika.

Dana dil tarifi için gerekli malzemeler:

  • 1 adet dana dil,
  • 3 adet orta boy havuç,
  • 2 adet kereviz sapı (isteğe bağlı)
  • Bir tutam maydanoz,
  • 2 adet kuru soğan,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • Karabiber, tuz ve defne yaprağı.

DANA DİLİ TARİFİNİN YAPILIŞI

  1. Danadili iyice yıkayın ve suyla dolu bir kapta 25 dakika kadar bekletin.
  2. Havuçları soyun ve iri parçalar şeklinde doğrayın. Soğanları ise dört parçaya bölün.
  3. Daha sonra kereviz saplarını arzunuza göre doğrayın. Sarımsakları soyup ikiye kesin ve ardından maydanozları doğrayın.
  4. Bu aşamada ise düdüklü tencereye dana dili ve diğer tüm malzemeleri ekleyin. Karabiber ve defne yaprağı da ekleyerek 60 dakika kadar pişirin.
  5. Son aşamada ise pişen dili alarak derisini soyun ve bıçak yardımıyla dilimleyin. Nefis yemeğinize tuz serperek afiyetle yiyebilirsiniz.

EN GÜZEL DANA DİLİ NASIL YAPILIR?

En güzel dana dili yapmak için dikkat edilecek önemli bir detay vardır. Dana dilin haşlama sonrasında hemen derisini soymak gerekir. Yani bunu sıcağı sıcağına yapmak daha mantıklıdır. Ayrıca dana dilin haşlama suyuna farklı sebzelerde koyabilirsiniz. Böylelikle ayrı bir aromatik tada ulaşma şansınız vardır.

DANA DİLİNİN YANINA NE YAKIŞIR?

Dana dil yanına genellikle söğüş yapılır. Yani soğan, yeşillik, acı biber gibi ürünleri dana dil yanına hazırlayabilirsiniz. Dana dil servisinde söğüş oldukça önemli bir unsur olarak dikkat çekmektedir.