Yemek Evde pestil nasıl yapılır? Ev yapımı pestil tarifi, yapılışı, malzemeler

Evde pestil nasıl yapılır? Ev yapımı pestil tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Evde pestil nasıl yapılır? Ev yapımı pestil tarifi, yapılışı, malzemeler

Birçok yörede bastık adıyla bilinen pestil tarifi, meyve özleriyle hazırlanan bir lezzet. Peki, evde pestil nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği pestil tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz pestil tarifi, İtalyan mutfağında da sıklıkla kullanılan bir lezzet. Peki, evde pestil nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği pestil tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PESTİL TARİFİ

Pestil malzemeler

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kg siyah üzüm
  • 1/2 su bardağı ceviz (dövülmüş)

PESTİL YAPILIŞI

  • Öncelikle üzümleri bol su ile yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın.
  • Daha sonra üzümleri geniş bir tencereye alın ve patates ezeceği ile bastırarak suyunu salmasını sağlayın.
  • Orta ateşte üzüm suyunu pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Pişirme işleminin ardından soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Soğuyan üzüm suyunu tel süzgeçten geçirin. Bu esnada kabuklarının ve çekirdeklerinin süzgeçte kalmasını sağlayın.
  • Süzdüğünüz meyve özünü tekrar tencereye alın ve 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyin.
  • Ocağın altını yakın ve bozadan daha koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
  • Koyulaşan üzüm suyunu ılıması için bekletin. Bu esnada fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Ilıyan karışımı fırın tepsisine dökün ve her tarafına yayın.
  • Üzerine dövülmüş ceviz parçalarını ekleyin.
  • Güneş gören havadar bir ortamda fırın tepsisini 4 gün boyunca bekletin.
  • 4 günün sonunda kuruyan pestili kağıttan ayırmak için, kağıdın arkasını suyla ıslatarak 1-2 dakika bekleyin.
  • Bir ucundan tutun ve yavaşça çekerek pestili ayırın.
  • Hazırladığınız pestili uzun ince şeritler halinde kesin.
  • Ceviz miktarı yeterli değilse, şeritlerin ortasına bir miktar daha ceviz serpiştirin.
  • Pestilin bir ucundan tutarak rulo şeklinde sıkıca sarın.