Yemek Masterchef mancar nasıl yapılır? Mancar tarifi, yapılışı, malzemeler

Masterchef mancar nasıl yapılır? Mancar tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Masterchef mancar nasıl yapılır? Mancar tarifi, yapılışı, malzemeler

MasterChef'in bu akşam ki bölümünde yarışmacılar Kocaeli yöresine ait mancar yemeği tarifi yapıyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise mancar tarifi araştırmaya başladı. Peki, mancar yemeği nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem de lezzetli mancar tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Mancar olarak bilinen kara lahana ile yapılan yemeklerin tadına doyum olmaz. Peki, mancar nasıl yapılır? İşte, mancar tarifi, yapılışı, malzemelre ve püf noktası...

Haberin Devamı

MANCAR TARİFİ

Mancar malzemeler

  • 1, 5 çorba kasesi mısır bulgur
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Tuz, kırmızıbiber
  • 1 demet mancar
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

MANCAR YAPILIŞI

  • Lahanayı doğrayıp kaynar suda iyice haşlayın.
  • Sonra soğuk suda bekletip suyunu sıkın.
  • Bir gün önceden ıslatılmış mısır bulguruna biberleri uzun kesilmiş soğanları ve yarım çay bardağından biraz daha az yağı ekleyin ve karıştırın.
  • Düdüklünün en alt kısmına iki avuç mancar koyun, mısır karışımını üzerine koyun kalan mancarı tekrar koyup üzerine tekrardan bulgur koyun tereyağını çok az sıvı yağ salçayı kavurun üzerine dökün üzerine çıkacak kadar kaynar su koyun düdüklünün kapağını kapatıp 1 saat kısık ateşte pişirin.