Yemek Michelin Rehberi İstanbul’un ilk seçkisinde 53 restoran yer aldı

Michelin Rehberi İstanbul’un ilk seçkisinde 53 restoran yer aldı

Paylaş
Michelin Rehberi İstanbul’un ilk seçkisinde 53 restoran yer aldı

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi’nin yeni destinasyonu İstanbul oldu. 11 Ekim Salı gecesi gerçekleştirilen ödül töreninde 4 restoran Michelin yıldızı ile ödüllendirilirken, aynı gecede Michelin Rehberi kullanıcıları arasında özellikle popüler bir ayrım olan Bib Gourmand ödülleri de verildi. İstanbul’da toplamda 10 mekan, sundukları mükemmel fiyat-performans dengesi açısından da ödüllendirildi. Gecede aynı zamanda bir restoranımız "yeşil yıldız" aldı. Yeşil yıldıza, dünyada toplam 15 bin restoran arasında sadece 381 restoran sahip.

11 Ekim Salı akşamı gurmelerin kalbi İstanbul'da attı. Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi’nin yeni destinasyonu İstanbul oldu. Michelin yıldızı, Fransız şirketi Michelin tarafından restoranlara verilen bir prestij ödülü. ‘Restorancıların Oscar’ı da diyebiliriz. Pek çok kriter sonucu değerlendirilen işletmeler, Michelin yıldızı adı verilen bir sistemle kategorize ediliyor. Bir lokantanın bu yıldızı kazanması ve yıldız sayısının artması, o işletmeye uluslararası bir ün ve avantaj kazandırıyor.

Haberin Devamı

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'un Michelin Rehberi'ne dahil olmasının önemine işaret ederek, "İstanbul, çok kültürlü mutfağı ve zengin restoran portföyüyle gastronomi alanında dünyanın sayılı yeme, içme başkentleri arasında yer alıyor. Yeni nesil Türk şeflerimiz, yerelle evrenseli buluşturan mutfaklarında Anadolu'nun yemek kültürünü dünya lezzetleriyle harmanlayarak yaratıcı ve özgün menüler yaratıyor. İstanbul'un yeme, içme alanında sunduğu bu eşsiz zenginlik, uluslararası gastronomi otoritelerinin de ilgisine mazhar oluyor. Bugün sizlerle, bu ilginin prestijli bir tezahürüne tanık olmak ve şehrimizin lezzet kültürünün eriştiği güzel bir başarıyı kutlamak için bir aradayız." dedi. Ersoy, Michelin'in İstanbul'a ve Türk mutfağına gösterdiği bu özel ilginin sadece bir başlangıç olduğunu ifade ederek, gelecekte İzmir, Bodrum ve Çeşme'nin de Michelin ailesine katılacağına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

MICHELIN REHBERİ İSTANBUL (MICHELIN YILDIZI 2023)


İstanbul mutfak çeşitliliğinin mükemmelliğini yansıtan, aynı zamanda da yerel ürün ve lezzetlere olan bağlılığını koparmayan 4 restoran, bir Michelin yıldızı ile ödüllendirildi. Michelin Rehberi İstanbul'un ilk seçkisinde 53 restoran yer alırken, Turk Fatih Tutak 2 Michelin yıldızına; Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole restoranları ise 1'er Michelin yıldızına layık görüldü. Gecede 1 adet Michelin yıldızı alan Neolokal, sürdürülebilirlik konusunda aldığı aksiyonlar sayesinde Michelin Yeşil Yıldızı'nın da sahibi oldu. Michelin'in yeşil yıldızına dünyada toplam 15 bin restoran arasında sadece 381 restoran sahip.

10 RESTAURANT BIB GOURMAND ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Gecede Michelin Rehberi kullanıcıları arasında özellikle popüler bir ayrım olan Bib Gourmand ödülleri de verildi. Bib Gourmand ile makul fiyatlarla harika yemekler sunan restoranlar öne çıkarılıyor. İstanbul’da toplamda 10 mekan, sundukları mükemmel fiyat-performans dengesi açısından da ödüllendirildi. Pandeli, Karaköy Lokantası, Alaf, Aheste, Tersane, Giritli, Calipso, Cuma, SADE, Aman da Bravo Bib Gourmand listesinde yer almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec, “Michelin Rehberi İstanbul'un ilk restoran seçkisinin lansmanı, hem müfettiş ekiplerimiz hem de bu eşsiz şehir için tarihi bir an” dedi. “Toplamda 5 adet Yıldızlı işletme de dahil olmak üzere 53 restoran ile seçimimiz, kimliği ve gelenekleriyle gurur duyan, aynı zamanda dünyaya da açık olan bu yetenekli mutfağın çeşitliliğine ışık tutuyor. İstanbul her zaman önemli bir kültürel ve turistik destinasyon olmuştur; bugün Michelin Rehberi ile hem yerel hem de uluslararası gurmelere bu şehrin aynı zamanda önemli bir gastronomi destinasyonu olduğunu göstermeyi umuyoruz” dedi.