Yemek Parfe nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta parfe tarifi, yapılışı, malzemeler

Parfe nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta parfe tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Parfe nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta parfe tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler parfe tarifi yapıyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise internette parfe tarifi araştırıyor. Peki, parfe nasıl yapılır? Yaz aylarının vazgeçilmezi olacak parfe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster meyveli ister çikolatalı yapabileceğiniz parfe tarifi, soğuk bir tatlı çeşidi. Peki, parfe nasıl yapılır? İşte, parfe tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PARFE TARİFİ

Parfe malzemeler

  • 2 paket kremşanti
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket bisküvi
  • 50 gr rendelenmiş çikolata

Çikolata sosu için;

  • 100 gr bitter çikolata
  • İri çekilmiş antepfıstığı
  • Yarım çay bardağı krema

PARFE YAPILIŞI

  • Kremşantiyi süt ile koyulaşıncaya kadar çırpın.
  • Bisküvileri küçük parçalara ayırarak kremşantiye ekleyin.
  • Rendelenmiş çikolatayı ilave ederek kaşıkla karıştırın.
  • 20 cm çapındaki çembere karışımı aktarın.
  • Derin dondurucuda 2 saat veya buzdolabında 1 gece bekletin.
  • Sosu için, kremayı kaynatmadan ısıtın.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremanın içinde sürekli karıştırarak eritin.
  • Oda ısısına gelince kalıptan çıkardığınız parfenin üzerine dökün.
  • Antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.