Semizotu turşusu nasıl yapılır? Semizotu turşusu tarifi, yapılışı, malzemeler
Birçok yemeğin yanına servis edebileceğiniz ve ekşiliğiyle hafızalara kazınan semizotu turşusu tarifi, evde kolayca kurabileceğiniz turşulardan bir tanesi. Peki, semizotu turşusu nasıl yapılır? Favori lezzetiniz olacak semizotu turşusu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
15 Ağustos 2022 , Pazartesi 17:36
Kış dönemi için oldukça iyi bir alternatif olan semizotu turşusu tarifi, 1 kilo semizotuyla hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Peki, semizotu turşusu nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız semizotu turşusu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
SEMİZOTU TURŞUSU TARİFİ
Semizotu turşusu malzemeler
- 1 kilogram semizotu
- 1 avuç süs biberi
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 baş sarımsak
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı kaya tuzu
- Aldığı kadar su
SEMİZOTU TURŞUSU YAPILIŞI
- Semizotunu güzelce ayıklayıp temizleyin.
- Sarımsaklarını da soyun.
- Semizotunu kavanoza doldurun.
- Aralarına da sarımsak ve acı biberleri yerleştirin.
- Su, tuz, şeker ve sirkeyi bir kasede karıştırıp kavanoza ekleyin.
- Kavanozun ağzını kapatıp ters çevirin ve birkaç saat bekletin.
- Daha sonra kavanozu düz hale getirip serin bir yerde saklayın.
- Turşunuz 3 gün içinde yemek için hazır olacaktır.
BUNLARI DA OKUYUN
- Nihal Candan'ın eski sevgilisi her şeyi tek tek anlattı! 14 sayfalık dilekçe...
- Şişli'de akılalmaz olay! Ünlü oyuncu Tufan Gökpınar’ın duvarını kepçe yıktı
- Sahnede ceketini çıkartan Gülşen kostümüyle gündem oldu!
- Hülya Avşar'dan Mert Demir yorumu! 'Serenay'a ayıp olmaz mı?'
- Nihal Candan cezaevinde yaşadıklarını tek tek anlattı! Yemek yiyememe sebebini açıkladı