Gündem Yaşama böyle tutundu

Yaşama böyle tutundu

Paylaş
Yaşama böyle tutundu

Üsküdar'da gece vakti dengesini kaybedip denize düşen adamı üniversiteli genç kurtardı

Üsküdar'da sahilde dengesini kaybederek denize düşen Göksel Aras, itfaiye ekibi geçikince, yoldan geçen üniversite öğrencisi Sercan Savaş tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

Olay saat 03.00 sıraları Üsküdar sahilde meydana geldi. Sahilde dolaşan İstanbul Büyükşehir Belediye çalışanı Göksel Aras (30) iddiaya göre dengesini kaybederek denize düştü. Bir süre denizde yardım isteyen Aras çevredekiler tarafından fark edildi. Vatandaşlar durumu telefonla polise bildirdi. Olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri istendi.

İTFAİYE GECİKİNCE DENİZE ATLADI

İtfaiye ekiplerinin geçikmesi üzerine yoldan geçen Sakarya Üniversitesi Makina Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Sercan Savaş adlı genç elbiselerini çıkararak denize atladı. Şavaş, akıntı nedeniyle kıyıdan uzaklaşan Göksel Aras’ı yaklaşık yarım saat kıyıya yanaştırmak için uğraştı. Savaş, daha sonra denize atlayan bir vatadaşın da yardımı ile Aras’ı, kemerinden, denize salınan halata bağlayarak yukarı çekilmesini sağladı.

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR İTFAİYEYE TEPKİ GÖSTERDİ

Kıyıya çıkarılan Göksel Aras’a sağlık ekipleri müdahale etti. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye erleri vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Görgü tanığı bir vatandaş "itfaiye çok geç kaldı. Bu çocuk yarım saat akıntılı suda boğuştu. Bu çıplak çocuğa ve polise dua etsinler" diyerek tepki gösterdi.

KOLLARIMI HİSSETMİYORUM

Yardım için denize atlayan genç vatandaşlarca kıyıya çekilirken Sercan Savaş bir türlü denizden çıkamadı. Savaş, kendisine sarkıtılan halatı ve kıyıdaki zincirleri tutarak yukarı çıkmasını söyleyen itfaiye erlerine "çok yoruldum, kollarımı hissetmiyorum" dedi. Savaş bir süre sonra denizden çıkarılarak ambulansa götürüldü.

Denizden çıkarılan Göksel Aras ambulansla Haydarpaşa Eğitim ve Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Aras’ın sağlık durumu iyi.

Ramazan EĞRİ/İSTANBUL, (DHA)