Gündem 'Yaşama hakkım ihlâl ediliyor'

'Yaşama hakkım ihlâl ediliyor'

Paylaş
'Yaşama hakkım ihlâl ediliyor'

Celal Ülgen, Çetin Doğan adına yaptığı itirazına gerekçe olarak müvekkilinin sağlık sorunlarını gösterdi ve “Yakalama emri yaşama hakkımı ihlal ediyor” dedi

83 İTİRAZ

Haberin Devamı

Balyoz adlı darbe planı iddiası sonrası açılan davaya bakan İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 102 sanık hakkında yakalama emri çıkarmıştı. Yakalama emrine iki gün içerisinde aralarında Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, 1’inci Ordu eski Komutanı Çetin Doğan, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Yurdaer Olcan’ın da bulunduğu 83 sanık avukatları aracılığı ile karara itiraz etti.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve Kurmay Albay Dursun Çiçek’in avukatı Celal Ülgen, itirazların görüşüldüğü süreçte, yakalama kararının durdurulması için de itirazda bulundu. Celal Ülgen, Çetin Doğan adına yaptığı itirazına gerekçe olarak müvekkilinin sağlık sorunlarını gösterdi ve “Yakalama emri yaşama hakkımı ihlal ediyor” dedi.

Haberin Devamı

‘REDDİ HAKİM’

Aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın da bulunduğu 30 sanığın avukatı, aynı zamanda yakalama kararını veren İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi hakimleri hakkında reddi hakim talebinde bulundu.

10’uncu Ağır Ceza, önce ‘Reddi hakim’ talebi için karar verecek. Ardından, ya itirazları kabul edip yakalama kararını kaldıracak, ya da reddedip, itirazları bir üst mahkemeye gönderecek.