Yaşam 'Yaşamaz' dediler, milli sporcu oldu

'Yaşamaz' dediler, milli sporcu oldu

Paylaş
'Yaşamaz' dediler, milli sporcu oldu

Doğduktan sonra ince bağırsağının yüzde 85’i, kısa bir süre önce de safra kesesi alınan 15 yaşındaki Aykan Düşme, sağlık sorunlarına rağmen U-15 Hentbol Milli Takımı’nda forma giyme şansı elde ederek azmin zaferine örnek oldu

Henüz bebekken çok sayıda ameliyat geçiren 10. sınıf öğrencisi Aykan Düşme, sağlık sorunlarına rağmen sürdürdüğü spor yaşantısını anlattı.

İstanbul Beykoz’da oturan Düşme, küçük yaşta ameliyatlar geçirdiğini aktararak "Doğduğumda sağlıklı olduğumu söylemişler ama ince bağırsağım akciğerin üzerine yapışmış. Cerrahpaşa’da bütün ameliyatları olduktan sonra, o zaman bu işi yapan doktorlar 'Bu çocuk yaşamaz’ demişler. Bugün burada olmamı, sadece Allah’ın hikmetine
bağlıyorum. Bağırsaklarım büyümemiş, çürüyünce karnım şişmiş, tekrar Cerrahpaşa’ya gitmişiz. 7 ameliyat geçirmişim, üçü 8 saat sürmüş. İnce bağırsağımın yüzde 85’ini çöpe atmak zorunda kalmışlar." ifadelerini kullandı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yaklaşık 4 tedavi gördüğünü dile getiren Düşme, "Bağırsak kısa olduğu için absorbe olmuyor. Hollanda’dan gelen mamaları makine aracılığıyla vermişler. Birkaç ay daha bu devam etmiş. Bu seviyeye gelip de yaşayan çocuk olmadığını söylüyorlar. Bu yaşananları tabii ben ailemden dinliyorum. Fakat tam atlattık derken bu defa sürekli serum ve mamayla beslendiğim için safra taşı oluştu." diye konuştu.

Düşme, bu durumun büyümeyi engelleyeceğini söylenmesi üzerine doktorların yönlendirmesiyle ortaokula giderken Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’nde ablasıyla jimnastik eğitimine başladığını anlatarak "Ablamın başarısı benim de hırs yapmama neden oldu ve her gün 500 şınav, 500 mekik çekmeye başladım." dedi.

'AZİM VE İSTEK VAR'

Hentbol serüveninin Beykoz Belediyespor’da başladığını aktaran Düşme, şöyle devam etti: "Beykoz Belediyespor, hentbol takımını yeni kurmuştu, o zamanlar babam tavsiye etti. 'Burada ciddi yatırımlar yapılıyor, milli olma şansın bile var’ dedi. Hemen aldılar. Şubat ayında İzmir’de turnuvalara götürdüler. Darbe girişiminin olduğu sabah safra kesemde şişme oldu. Babamı da önceki gün aramışlardı, ’U-15 Milli Takım listesinde adı var’ diye. Hemen hastaneye gittik. Benimle ilgilenen profesörle görüştük, ameliyat oldum. Darbe girişimi nedeniyle kamp biraz daha ertelendi, Ankara’dan İzmir’e alındı. Tamamen şansıma oldu. Bu seviyeye gelmemin temelinde azim ve istek var."

Düşme, yaşadığı zorluklara rağmen mücadelesinden hiçbir zaman vazgeçmediğini ifade ederek, "Doğduğum zaman bu çocuk yaşamaz demişler ama ailemin desteği ve azmimle U-15 Hentbol Milli Takım kampına katılma şansı yakaladım." dedi.

AA


Haberin Devamı