Türkiye (Son Dakika) Yaşamı karşılığında para istemişler

Yaşamı karşılığında para istemişler

Paylaş
Yaşamı karşılığında para istemişler

Denizli'de, silahlı saldırı sonucu yaralanan bir kişiden, saldırıyı düzenleyen kişilerce "yaşamı karşılığında" 200 bin lira para istendiği ortaya çıkarıldı

Denizli’de galericilik yapan Ahmet Yatağan (47) Yenişehir Mahallesi’ndeki evinden çıktığı sırada kimliği belirsiz kişilerin av tüfeğiyle gerçekleştirdiği saldırıyla yaralandı. Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra tehdit telefonu alan Yatağan, kendisini cep telefonuyla arayan bir kişinin, "Seni öldürmek için 200 bin lira alacaktım, seni öldüremedim. Ya bu parayı sen verirsin ya da seni öldürürüm" şeklinde tehdit ettiği iddiasıyla telefon ses kaydıyla birlikte polise başvurdu.

Başvuru üzerine, adam yaralama olayının faillerini belirlemek için çalışma yürüten Denizli Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, soruşturmayı genişletti.

Ses analizi şüphelilerin kimliklerini açığa verdi

Haberin Devamı

Olayla ilgili şüpheli olarak tespit edilen 10 kişiden ses kaydı örnekleri alan polis, Ahmet Yatağan’ın verdiği tehdit içeren telefon görüşmesi kaydı ile birlikte alınan ses kaydı örneklerini incelenmek üzere Ankara’daki Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderdi. Yapılan teknik inceleme neticesinde Yatağan’dan 200 bin lira isteyen kişinin 28 yaşındaki İ.K’ya ait olduğunu ve bu kişinin süreç içerisinde başka bir suçtan cezaevine girdiği belirlendi.

Olayda, İ.K’ya yardım ettiği ileri sürülen E.Z (30) adlı bir kişinin daha kimliğini tespit eden polis, bu şüphelinin de başka bir suçtan dolayı İzmir’de cezaevine girdiği belirlendi.

AA