Yaşam Yaşanacak en iyi 52'nci ülkeyiz

Yaşanacak en iyi 52'nci ülkeyiz

Paylaş
Yaşanacak en iyi 52'nci ülkeyiz

Newsweek dünyada yaşam standardının en yüksek olduğu ülkeleri araştırdı

Amerika ve Almanya da geride

Amerikan Newsweek dergisi, dünyada yaşanacak en iyi ülkeyi belirlemek için bir araştırma yaptı. Araştırmada 100 ülke eğitim, sağlık, yaşam kalitesi, ekonomik rekabet gücü ve politik çevre başlıkları altında karşılaştırıldı.

Araştırmanın sonunda dünyada yaşam standartlarının en yüksek olduğu ülke Finlandiya seçildi. Finlandiya’yı sırayla İsviçre, İsveç, Avusturalya, Lüxsemburg, Norveç, Kanada, Hollanda, Japonya ve Danimarka izledi.

Amerika ve Almanya dünyada yaşanacak en iyi 10 ülke arasında yer alamadı. Yaşam kalitesinin en kötü olduğu ülke olarak Afrika’dan Burkina Faso gösterildi.

Ortalama ömür 66 yıl

Yaşam standardı en yüksek ülkeler arasında Türkiye 52’nci oldu. Türkiye sağlıkta 42’nci, eğitimde 53’üncü, ekonomik dinamizmde 11’inci, politik çevre başlığında ise 64’üncü sırada yer aldı.

Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında ise 19’uncu sırada gösterildi. Araştırmada Türkiye’nin okur yazar oranı yüzde 87, ortalama yaşam beklentisi 66 yıl, nüfus 77.8 milyon, yıllık kişi başına düşen gelir 8 bin 839 dolar, işsizlik oranı da yüzde 14.5 olarak gösterildi. En kalabalık 10 ülke sıralamasında ise Türkiye 10’uncu oldu.

Haberin Devamı