Gündem 'Yaşananları hak etmedim. Buna mecburum'

'Yaşananları hak etmedim. Buna mecburum'

Paylaş
'Yaşananları hak etmedim. Buna mecburum'

Fişleme skandalının yaşandığı Tunceli Hozat'ta intihar eden İlçe Emniyet Amiri Çağlar Şan'ın geride bıraktığı not bulundu

Tunceli'nin Hozat İlçesi’ndeki bazı kamu görevlileri ile vatandaşlarının fişlenme olayının ortaya çıkmasından sonra İlçe Emniyet Amiri Çağlar Şan’ın dün intihar etmeden önce not bıraktığı ortaya çıktı.

Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirinin ele geçirdiği notta, "Annemi, babamı, eşimi, kızımı ve kardeşimi çok seviyorum. Bugüne kadar onurlu bir meslek hayatım oldu. Ben bunları ve yaşananları hak etmedim. Buna mecburum" ifadeleri yer aldı.

Bu notun, intihar eden Emniyet Amiri Çağlar Şan tarafından yazılıp yazılmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak incelemeden sonra kesinlik kazanacağı belirtildi.

'İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNÜYORDU'


Bu arada, fişlenme olayı ile ilgili soruşturma için Tunceli’ye gelen iki mülkiye başmüfettişten birinin 1999-2001 yılları arasında Hozat’ta kaymakamlık yaptığı ortaya çıktı.

Hozat İlçe Emniyet Amiri Çağlar San’ın intiharındaki sır perdesi aralanmaya çalışılırken, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden görevlendirilecek müffettişlerin ilçeye gelerek inceleme yapacakları belirtildi.


Çağlar Şan'ın cenazesi İstanbul'da toprağa verildi

Hozat İlçe Emniyet Amiri Çağlar Şan’ın yakın çevresine bir süredir ilçedeki olaylar ve tayini ile ilgili karşılaştığı sıkıntılardan dolayı huzursuz olduğunu, istifa etmeyi düşündüğünü söylediği ifade edildi.

ARKADAŞLARI: SUÇLU GÖSTERİLMEK İSTENDİ

Hozat’tan tayinini İstanbul’a eşinin yanına almak için açtığı davayı kazanan ve ilçeden ayrılma hazırlıkları yaparken intihar ettiği belirtilen Çağlar Şan’ın arkadaşları, Hozat’taki fişleme skandalının 2007 ve 2008 dönemini kapsadığını, 4 ay önce Hozat’ta göreve başlayan Şan’ın bu olayda hiçbir rolünün olmadığını söyledi.

Aynı emniyet mensupları, müfettişlerin açığa alınmasını istedikleri Emniyet Amiri Çağlar’ı ’Suçlu gösterilerek’ olayı kapatmak istediklerini, intihara bunun neden olduğunu iddia etti.

MÜFETTİŞ, HOZAT’TA KAYMAKAMLIK YAPMIŞ

Tunceli Valiliği’nin başlattığı soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından fişleme iddialarını soruşturmak Hozat’a gönderilen iki mülkiye başmüfettişinden Kemal Çeber’in daha önce ilçede 1999-2001 yılları arasında kaymakam olarak görev yaptığı ortaya çıktı.

Fişlemenin, başmüfettiş Kemal Çeber’in, ilçede kaymakamlık yaptığı döneme uzanıp uzanmadığı henüz netlik kazanmadı. Emniyet teşkilatının daha önce ilçede kaymakamlık yapan bir müfettiş tarafından fişleme skandalının soruşturulmasından rahatsızlık duyduğu ve olayının tamamen emniyete yıkılmak istediği öne sürüldü.

Ferit DEMİR / TUNCELİ - DHA

Haberin Devamı