Siyaset Yaşar Okuyan da açlık grevinde
Paylaş
Yaşar Okuyan da açlık grevinde

Eski bakanlardan Yaşar Okuyan, TEKEL işçilerine destek için açlık grevine başladı

Yaşar Okuyan, Türk-İş Genel Merkezi önünde yaptığı konuşmada, “TEKEL işçilerinin 50 gündür türlü zorluklara rağmen hukuksuzluğa karşı hukuk mücadelesi verdiğini” söyledi.

Türk halkının TEKEL işçilerinin arkasında olduğunu ifade eden Okuyan, hükümetin TEKEL işçilerine yönelik yaklaşımını eleştirdi. Okuyan, 3,5 sene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığını anımsatarak, şöyle konuştu:

“Siyasi sorumluluğunuzu bilin, TEKEL işçilerinin ekmeğiyle oynamayın. 1991'de Zonguldak'tan başlayan işçi yürüyüşü iktidarı devirdi.

Ben o hükümetin içerisindeydim. Onun tecrübesi ile söylüyorum. Geçmişteki örnekleri hatırlayın. Bu işçiler 2002'de o partileri sildi. Sayın Başbakan, emekle, ekmekle, milletle oynama.”

İşçilerin, mücadele gücünün örgütlü olmalarından kaynaklandığını belirten Okuyan, işçilerden sendikalarına sahip çıkmalarını istedi.

İşçileri ziyaret eden İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ceyhan Mumcu, bu hafta Almanya'da, Uğur Mumcu ve diğer basın şehitlerini anma toplantılarına katıldığını, oradaki Atatürkçü Düşünce Derneklerine üye işçilerin, aralarında topladıkları paraları TEKEL işçilerine gönderdiğini söyledi.

Haberin Devamı