Gündem Yaşasın demokrasi

Yaşasın demokrasi

Paylaş
Yaşasın demokrasi

1 yıl önce bugün, darbe yapmak için savaş uçaklarıyla, tanklarla, ağır silahlarla harekete geçen FETÖ’cü hainler tek bir şeyi hesap edememişti: Üzerlerine yağan bomba ve kurşunlara rağmen demokrasiyi korumak için sokaklara dökülen Türk halkını...

HALKIN ZAFERİ

15 Temmuz gecesi her görüşten yüzbinlerce kişi sokaklara çıktı. İstanbul’daki Boğaziçi Köprüsü’nde kanlı çatışmalar yaşandı. Halk, darbeye ‘Dur’ demek için, milletine kurşun sıkan FETÖ’cülerin kullandığı tankların önüne bile yattı. Darbe işte böyle engellendi.


İHANETİN UNUTULMAZ GECESİ


Hainler 15 Temmuz 2016’da, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı, Meclis’i, MİT binasını, Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı savaş uçaklarıyla bombaladı. İstanbul Boğazı’ndaki köprüleri, Ankara ve İstanbul’daki havalimanlarını, devletin kritik kurumlarını ve medya kuruluşlarını işgal etti. Silahlı Kuvvetlerin komuta kademesi rehin alındı.

21 SAAT SÜREN HALK DİRENİŞİ


Siyasi partiler darbeye Meclis’e giderek direndi. Suikast girişiminden kurtulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk’e bağlanıp halkı sokağa çağırdı. Darbeciler ölüm yağdırırken sokağa çıkan halk, demokrasi tarihinin en destansı direnişine imza attı. 249 kişinin şehit, 2 bin 196 kişinin gazi olduğu direnişle darbe bastırıldı.